Δευτέρα 06/05/2024

Οι Γκρίζοι Λύκοι και ο χάρτης του Μπαχτσελί – Ανάλυση, ιστορικό, λεπτομέρειες

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι Γκρίζοι Λύκοι δώρισαν χάρτη στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο ελληνικά νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια με κόκκινο χρώμα.

Ο χάρτης του Μπαχτσελί δημιουργεί ένα νέο δόγμα για να αντικαταστήσει αυτό για την “Γαλάζια Πατρίδα”.

Έρευνα από την ΑΜΥΝΑ.

Η ομιλία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Στις 14 Ιουνίου 2022, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μίλησε στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επιτέθηκε στην Ελλάδα κατηγορώντας την ότι “έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο” και “δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή κάτω από το βάρος των βαριών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν.”

“Μην δοκιμάζει κανείς την υπομονή μας ή ας μην δοκιμάσει τις δυνάμεις μας. Διαφορετικά, όσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης θα δουν ότι η Αθήνα κατέρρευσε στα κεφάλια τους, και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα.” πρόσθεσε.

Κατόπιν εξέθεσε τις προτάσεις του στο πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να κάνει η Τουρκία.

“Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προετοιμάσουμε και να αποδεχθούμε τον Νόμο για τη Ναυτική Δικαιοδοσία της Τουρκίας το συντομότερο δυνατό και να τον ανακοινώσουμε στους αποδέκτες του.

Θα πρέπει να ορίσουμε τις έννοιες Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ειδική Αλιευτική Ζώνη, Συνεχόμενη Ζώνη, που δεν περιλαμβάνονται στο Δίκαιο της Επικράτειας και περιλαμβάνονται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, με το νόμο που θα θεσπιστεί.

Πρέπει να ανακοινώσουμε επίσημα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να δείξουμε στους θαλάσσιους χάρτες μας τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στη Θάλασσα των Νησιών (σσ εννοεί το Αιγαίο) που ανήκουν στη χώρα μας και δεν έχουν καταγραφεί σε καμία χώρα με συμφωνία, ως τμήμα της Τουρκίας, και τέλος, πρέπει να καταγράψουμε αυτό το νέο status quo στα Ηνωμένα Έθνη.

Πρέπει να αναθέσουμε τους εν λόγω γεωγραφικούς σχηματισμούς στη δικαιοδοσία των πολιτικών διοικήσεων που βρίσκονται πλησιέστερα στην ακτή.

Στο τρίτο στάδιο, θα πρέπει να κάνουμε μια επ’ αόριστον ανακοίνωση NAVTEX για να καλύψουμε τους γεωγραφικούς σχηματισμούς που έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία.”

Οι Γκρίζοι Λύκοι και ο χάρτης στον Μπαχτσελί

Οι προτάσεις/απόψεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί αποτυπώθηκαν ως κεκτημένο στον χάρτη που του δώρησε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι κατά την επίσκεψη του πρώτου στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.

Ο χάρτης του Μπαχτσελί δημιουργεί ένα νέο δόγμα για να αντικαταστήσει αυτό για την “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ο χάρτης έχει αποτυπωμένο QR code ο οποίος περιέχει URL (https://www.instagram.com/reel/Ceyng1LDnkW/?igshid=YmMyMTA2M2Y=) προς βίντεο στο λογαριασμό των Γκρίζων Λύκων στο Instagram της Meta.

Στο εν λόγω βίντεο ο Μπαχτσελί λέει όσα αναφέραμε στην αρχή του άρθρου. Επί λέξει:

“Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τη συντριβή κάτω από το βάρος των βαριών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν.

Μην δοκιμάζει κανείς την υπομονή μας ή ας μην δοκιμάσει τις δυνάμεις μας.

Διαφορετικά, όσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης θα δουν ότι η Αθήνα κατέρρευσε στα κεφάλια τους, και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα.”

Τι γράφει ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων

Ο χάρτης έχει ως τίτλο, “ο εθνικός μας όρκος στις θάλασσες”.

Το υπόμνημα του χάρτη γράφει: Τουρκικά Εδάφη, Ελληνικά Εδάφη, Τουρκική Ναυτική Δικαιοδοσία, Ελληνική Ναυτική Δικαιοδοσία, Διεθνή ύδατα

Αναλυτικά δείτε την παρακάτω επεξεργασμένη εικόνα:

Γκρίζοι Λύκοι χάρτης στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί
Γκρίζοι Λύκοι χάρτης στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Γκρίζοι Λύκοι

Η οργάνωση νεολαίας Γκρίζοι Λύκοι έχει στενούς δεσμούς με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) του οποίου σημερινός πρόεδρος είναι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahçeli).

Η επίσημη ονομασία της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι είναι Ίδρυμα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ülkü Ocakları.

Η οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι ιδρύθηκαν αρχές της δεκαετίας του 1960, από τον απόστρατο συνταγματάρχη Αλπαρσλάν Τουρκές (Alparslan Türkeş) (25 Νοεμβρίου 1917, Λευκωσία – 4 Απριλίου 1997, Άγκυρα) ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο πρώτο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία στις 27 Μαΐου 1960. Σύμφωνα με διάφορους ισχυρισμούς, ο Φετουλάχ Γκιουλέν και ο Αλπαρσλάν Τουρκές έχουν υποστηρίξει ο ένας τον άλλον.

Μετά τον θάνατο του Τουρκές το 1997, η οργάνωση μεταρρυθμίστηκε από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του MHP και του Ülkü Ocakları.

Σημερινός πρόεδρος είναι ο Αχμέτ Γιγκίτ Γιλντιρίμ (Ahmet Yiğit Yıldırım) ο οποίος γεννήθηκε το 1987 στην Κωνσταντινούπολη.

Η οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι δραστηριοποιείται στα Κατεχόμενα στην Κύπρο και σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης με σημαντικό τουρκικό πληθυσμό όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία.

Η ιδεολογία τους βασίζεται στην υπεροχή της τουρκικής φυλής και του τουρκικού έθνους. Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι παντουρκιστές και στοχεύουν να ενώσουν τους τουρκικούς λαούς σε ένα κράτος που εκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία.

Το όνομα Γκρίζοι Λύκοι, εμπνεύστηκε από την Ασένα, τη θηλυκή λύκο από τον θρύλο του Εργκένεκον που σχετίζεται με την καταγωγή των Τούρκων. Στην Τουρκία, ο λύκος συμβολίζει επίσης την τιμή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ