Τρίτη 07/05/2024

ΕΠΟΠ 2023: Πως επηρεάζουν οι εκλογές την έκδοση της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πως επηρεάζουν οι εκλογές 2023 το χρόνο που θα βγει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα 28 Μαρτίου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 και οι ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές το αργότερο έως αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Νόμο 2190/1994 όπως ισχύει, “κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης…, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη(…)”.

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη των εκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα το αργότερο 30 ημέρες.

Πότε βγαίνει η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023

Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν εκδοθεί η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023 πριν την ημερομηνία προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών, η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα εκδοθεί μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης. Εάν γίνει δεύτερος γύρος εκλογών η ορκωμοσία θα γίνει περί τον Αύγουστο, όποτε η αναμενόμενη προκήρυξη θα εκδοθεί Σεπτέμβριο και μετά.

Νωρίτερα, θα πρέπει να δημοσιευθεί το ΦΕΚ με την αριθμητική κατανομή των προς πρόσληψη ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα. Υπενθυμίζεται ότι, το 2023 πρόκειται να προσληφθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις 1.700 ΕΠΟΠ.

Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες στην ΑΜΥΝΑ για κάθε νεότερη ενημέρωση. Έως τότε μην ξεχάσετε να διαβάσετε ποιος είναι ο βασικός μισθός του ΕΠΟΠ και ποια είναι τα όρια στα αθλήματα ΕΠΟΠ ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ