Πέμπτη 25/04/2024

ΕΠΟΠ Αθλήματα: Τα όρια και οι διαφορές για τις Ειδικές Δυνάμεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τα αθλήματα (αθλητικές δοκιμασίες) στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ είναι κοινά για άνδρες και γυναίκες (ισότητα).

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι για πρόσληψη στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Επαγγελματίες Οπλίτες θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες με αθλητική περιβολή, η οποία αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη, από τις αρμόδιες επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών για να δοκιμαστεί η φυσική αντοχή τους.

Τα αθλήματα ΕΠΟΠ και τα όρια

Τα αθλήματα με τα αντίστοιχα όρια είναι τα ίδια για Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία και είναι τα παρακάτω:

Αθλητικές Δοκιμασίες Υποψηφίων ΕΠΟΠ (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ)

Όσοι υποψήφιοι δηλώνουν Ειδικές Δυνάμεις εξετάζονται στα παρακάτω αγωνίσματα:

Αθλητικές Δοκιμασίες Υποψηφίων ΕΠΟΠ (Ειδικές Δυνάμεις ΣΞ)

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα μίας (1) προσπάθειας στα παραπάνω αγωνίσματα, πλην των αλμάτων και των ρίψεων που έχουν δικαίωμα τριών (3) προσπαθειών. Επίσης, στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι.

Τονίζεται ότι για να κριθούν κατάλληλοι στις αθλητικές δοκιμασίες πρέπει να πετύχουν τα ελάχιστα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων και ότι υποψήφιος που θα αποτυγχάνει να επιτύχει το όριο σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται και στις υπόλοιπες.

Επειδή η παρούσα ανάρτηση δεν ανανεώνεται συνεχώς, πρέπει να ελέγξετε τί επακριβώς αναγράφει η προκήρυξη.

Όρια ηλικίας και ύψος

Οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ