Σάββατο 04/05/2024

ΔΕΘ: Διαμαρτυρία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Διαμαρτυρία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στην Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 με την ευκαιρία της ΔΕΘ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα η ΠΟΜΕΝΣ, μαζί με τις ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΕΑΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ καλούν σε αγωνιστικό κάλεσμα την 9η Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κύριο σύνθημα της διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ενστόλων είναι: Τέλος στην απλήρωτη υπερωριακή εργασία. Δικαίωση τώρα, πληρωμή της υπερεργασίας μας!

Η ΠΟΜΕΝΣ, καλεί να παραστούν στην διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι Στρατιωτικοί καθώς και οι οικογένειες τους.

“Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη απαντώντας έτσι με δυναμικό τρόπο στον εμπαιγμό, την απαξίωση, στην προσβολή της αξιοπρέπειας και της πλήρους υποβάθμισης της προσφοράς μας τόσο στο υπηρεσιακό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο.”αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΜΕΝΣ.

ΠΟΜΕΝΣ: Οι Στρατιωτικοί δεν επαιτούν, διεκδικούν και απαιτούν

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ σημειώνει ότι, η εργασιακή αξιοπρέπεια αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και τονίζει ότι “από χειροκροτήματα και όμορφα λόγια χορτάσαμε. Οι πράξεις μετράνε πλέον. Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί, καιρός να το πληροφορηθούν.”

Η ανακοίνωση τη ΠΟΜΕΝΣ συνεχίζει απαριθμώντας τις απαιτήσεις των Στρατιωτικών:

  1. Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας στο ύψους του Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
  2. Την αποζημίωση της νυχτερινής μας εργασίας που εδώ και έξι (6) χρόνια από την ψήφιση του νέου μισθολογίου,(Ν.4472/2017ΦΕΚ Α ́74 /19-5-2017)δεν εφαρμόζεται.
  3. Την αποζημίωση όλων των εκτελεσθεισών υπηρεσιών (Έβρος-πυρασφάλεια-αργίες)
  4. Την εφαρμογή του 40ωρου εργασίας και την πρόβλεψη αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης.
  5. Την κατάργηση όλων των ορίων ηλικίας των στρατιωτικών, ώστε να μην αποστρατεύεται κανείς χωρίς τη θέλησή του πριν την συμπλήρωση των απαιτούμενων 40 ετών για την λήψη της πλήρους κατώτατης σύνταξης.
  6. Την Ένταξη στα Βαρέα-Ανθυγιεινά όλου του υγειονομικού προσωπικού καθώς και των αντίστοιχων ειδικοτήτων του προσωπικού των Ε.Δ. όπως ισχύει για τους λοιπούς εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
  7. Την πρόβλεψη επικουρικής ασφάλισης για τα στελέχη των ΕΔ, όπως θα ισχύει για όλους τους άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
  8. Την ρύθμιση αναγνώρισης της τριετίας Ν.3865/2010, για τους συναδέλφους μας που προσλήφθηκαν από 1/10/90 έως 31/12/95, με ποσοστό 6,67%, για χρονικό ορίζοντα ενός εξαμήνου.
  9. Την θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30ετία.
  10. Την στέγαση σε στρατιωτικά οικήματα, όλου του προσωπικού, ειδικά όσων υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές και νησιά.
  11. Την ρύθμιση των αδικιών όλων των προελεύσεων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ/ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ-ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ (Σειρές ΑΣΣΥ 91-92-93, Βαθμολογικό ΑΣΣΥ Σειρές 94 και εντεύθεν ,Ελαφράς Υπηρεσίας ,Άρθρο 32,Β΄ Μισθολογική Κατηγορία Αξιωματικών εξ ΕΜΘ ,Βαθμολογικό ΕΠ.ΟΠ ,Μισθολογικές Αδικίες ΟΒΑ κτλ.)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ