Σάββατο 04/05/2024

Δένδιας: Στόχος μας δεν είναι η αγορά σύγχρονων σκαφών “από το ράφι”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στόχος δεν είναι η αγορά σύγχρονων σκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό “από το ράφι”.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή στη μνήμη του Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Πειραιά, όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του.

“Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας πρέπει να εισέλθει στη νέα εποχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε. Η άφιξη των Belharra είναι το πρώτο μεγάλο βήμα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού”, είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας.

“Πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, η οποία πρέπει να αναγεννηθεί. Γιατί στόχος μας δεν είναι πια η αγορά σύγχρονων σκαφών “από το ράφι”. Πρέπει να συμμετέχουμε ισότιμα στον σχεδιασμό, στη συμπαραγωγή, στη ναυπήγηση των σκαφών μας. Είτε πρόκειται για σκάφη με πληρώματα, είτε πρόκειται για σκάφη που κινούνται αυτόνομα, είτε στη θάλασσα, είτε κάτω από τη θάλασσα”, πρόσθεσε.

Δείτε στο βίντεο, όσα είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τον χαιρετισμό στην τελετή:

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βουλευτής και αδερφός του πεσόντος, Νικόλαος Βλαχάκος, οι βουλευτές, Στέλιος Πέτσας, Ιωάννης Τραγάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Παπακώστα Αικατερίνη, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Ναύαρχος Λ.Σ ε.α. Λεωνίδας Μανωλάκος, και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλλης.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, οι δήμαρχοι Ν. Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης και Νίκαιας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης, μέλη της οικογένειας του αείμνηστου Π. Βλαχάκου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Αρχών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ