Πέμπτη 02/05/2024

Ανακοίνωση Αστυνομίας: Δεν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο από Πολωνία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το αεροπλάνο Boeing 737 συνόδεψαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροπλάνο, Boeing 737 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, που αναχώρησε από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα προσγειώθηκε στον δυτικό διάδρομο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δύο αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν το αεροπλάνο της Ryanair καθώς έμπαινε στον ελληνικό εναέριο χώρο καθόσον νωρίτερα είχε ενεργοποιηθεί κωδικός Renegade. Το πολιτικό αεροπλάνο είχε προηγουμένως συνοδευτεί από αεροσκάφη της Ουγγρικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το δρομολόγιο που ακολούθησε στον FIR Αθηνών ήταν πάνω από την θάλασσα, μακρυά από κατοικημένες περιοχές, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το δρομολόγιο της πτήσης Ryanair RYR6385 από Πολωνία προς την Ελλάδα, πάνω από την θάλασσα. Εικόνα (screenshot): flightaware.com
Το δρομολόγιο της πτήσης Ryanair RYR6385 από Πολωνία προς την Ελλάδα, πάνω από την θάλασσα. Εικόνα (screenshot): flightaware.com

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών – ΤΕΕΜ της Ελληνικής Αστυνομίας έλεγξε το αεροπλάνο και δεν βρέθηκε βόμβα.

Όλοι οι επιβάτες του αεροπλάνου είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ