Πέμπτη 02/05/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Μία ακόμη “Οχιά” στον ουρανό έτοιμη να “δαγκώσει”!

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το 5ο αεροσκάφους F-16 Viper (Οχιά) παραδόθηκε από την ΕΑΒ στην Πολεμική Αεροπορία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Ιανουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα Βοιωτίας η τελετή παράδοσης των έργων Ασφάλειας Προμηθειών και Πληροφοριών (SSI – Security of Supply and Ιnformation) και του πέμπτου αεροσκάφους F-16 Viper στην Πολεμική Αεροπορία.

“Μία ακόμη Οχιά στον ελληνικό ουρανό έτοιμη να δαγκώσει! Η φωλιά των Viper στην Κρήτη γεμίζει… και έπεται συνέχεια!” έγραψε στα social media ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις μονάδες παραγωγής, ενώ παρακολούθησε και την τροχοδρόμηση του 5ου αναβαθμισμένου αεροσκάφους τύπου F-16 Viper με προορισμό την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης, όπου και θα είναι πλέον η βάση του.

Η ΕΑΒ το 2022 παρέδωσε 4 αναβαθμισμένα αεροσκάφη στην Πολεμική Αεροπορία.

Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης 2 επιπλέον F-16 Viper, τα οποία θα θωρακίσουν, μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές τους πτήσεις, τον ελληνικό ουρανό μέσα στον Ιανουάριο του 2023. Μέχρι το τέλος του 2023 η ΕΑΒ υπολογίζεται θα παραδώσει άλλα 15 αναβαθμισμένα αεροσκάφη F-16.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ