Τετάρτη 22/05/2024

Σακελλαροπούλου: Πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο στην ατζέντα της Προέδρου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τις συναντήσεις της με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ (Frank-Walter Steinmeier) και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz), υπογράμμισε την ύψιστη σημασία του ζητήματος των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τονίζοντας ότι ο σχετικός διάλογος θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών και η επίλυση των διαφορών του παρελθόντος θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για το μέλλον.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης και στις δύο συναντήσεις της με τους Γερμανούς ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές και υπενθύμισε ότι η χώρα μας παγίως τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ο οποίος, ωστόσο, δεν μπορεί να διεξαχθεί σε συνθήκες έντασης, αναθεωρητικής και εμπρηστικής ρητορικής.

Αναφερόμενη στα Δυτικά Βαλκάνια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ότι η αναζωογόνηση και η επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της Ευρώπης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ