Σάββατο 27/04/2024

Υεμένη: ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο βομβαρδίζουν θέσεις των Χούθι

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο βομβαρδίζουν θέσεις των Χούθι στην Υεμένη.

Αυτό επιβεβαίωσε πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Ελλάδας) σήμερα 12 Ιανουαρίου 2024, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

“Υπό το πρίσμα των παράνομων, επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών επιθέσεων Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εναντίον αμερικανικών και διεθνών πλοίων και εμπορικών σκαφών από πολλές χώρες που διέρχονται νόμιμα από την Ερυθρά Θάλασσα, σήμερα οι στρατοί των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά και της Ολλανδίας, πραγματοποίησαν πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι”, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας.

“Η σημερινή δράση του συνασπισμού στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους Χούτι ότι θα επιβαρυνθούν με περαιτέρω κόστος εάν δεν τερματίσουν τις παράνομες επιθέσεις τους”, τόνισε.

Από τις 19 Νοεμβρίου, οι Χούτι έχουν εξαπολύσει περισσότερες 24 επιθέσεις σε πλοία, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών σκαφών, ανέφερε ο Λόιντ Όστιν.

Τα σημερινά πλήγματα (11/1/24) στόχευαν τοποθεσίες που σχετίζονται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι, τους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και τις δυνατότητες παράκτιων ραντάρ και εναέριας επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την έναρξη πολυεθνικής επιχείρησης ειδικής ασφάλειας για την προστασία της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα με την ονομασία “Φύλακας της Ευημερίας”.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ