Σάββατο 18/05/2024

Δανία: Θέλει υποχρεωτική στράτευση γυναικών και αύξηση στρατιωτικής θητείας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Δανία πιέζει για την ισότητα των φύλων στη στρατιωτική θητεία ενώ ταυτόχρονα θέλει να αυξήσει τη διάρκειά της.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν (Mette Frederiksen) ανακοίνωσε, στις 13 Μαρτίου 2024, ότι η Δανία σκοπεύει να αυξήσει την στρατιωτική θητεία από 4 σε 11 μήνες και να καταστήσει υποχρεωτική τη στράτευση για τις γυναίκες, ως μέρος ενός σχεδίου ενίσχυσης της άμυνας της χώρας.

“Πρέπει να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε μια ταξιαρχία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έως 6.000 στρατιώτες”, έγραψε η Μέττε Φρεντέρικσεν στο facebook.

Επί του παρόντος, στη Δανία, οι γυναίκες μπορούν να ενταχθούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά δεν υπόκεινται σε στράτευση.

Όλοι οι Δανοί άνδρες είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μια “Ημέρα Άμυνας” μετά τη συμπλήρωση των 18 ετών, κατά την οποία υποβάλλονται σε μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν είναι ικανοί για στρατιωτική θητεία. Έπειτα, εάν χρειασθεί καλούνται για στράτευση που διαρκεί 4 μήνες.

Πέρυσι, περίπου 4.700 Δανοί έκαναν στρατιωτική θητεία – περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς γυναίκες. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της Δανίας ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό των στρατευσίμων σε τουλάχιστον 5.000 ετησίως.

Η Κεντρική Ένωση Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων (Centralforeningen for Stampersonel – CS) της Δανίας, μέλος της EUROMIL, λέει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό.

“Δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι”, είπε ο πρόεδρος της Τζέσπερ Χάνσεν (Jesper Hansen) στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό DR.

“Όταν είμαστε ήδη πολύ λίγοι από εμάς για να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν μειώνει το πρόβλημα προσθέτοντας περισσότερη δουλειά πάνω του”, πρόσθεσε.

“Μερικές φορές δεν καταλαβαίνω καλά τι λένε οι πολιτικοί. Ίσως αυτό είναι για να δείξει κάποια μορφή δράσης και ηγεσίας. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό βραχυπρόθεσμα”, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων της Δανίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ