Παρασκευή 03/05/2024

Πολυτεχνειούπολη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των “φοιτητών” που έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των 10 Αλβανών και 4 Ελλήνων μελών συμμορίας που δρούσε στη φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη.

Οι συμμορίες “χρησιμοποιούσαν το πανεπιστημιακό άσυλο” και μετέτρεψαν σε ορμητήριο τους τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης οι οποίες προορίζονται για την διαμονή των παιδιών του ελληνικού λαού.

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία τα ονόματα και τις φωτογραφίες 10 Αλβανών και 4 Ελλήνων μελών των συμμοριών που με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.

Η αποδόμηση των τριών συμμοριών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολύμηνης και συστηματικής έρευνας έπειτα από ευρείας κλίμακας και ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Συνολικά συνελήφθησαν 32 μέλη των συμμοριών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες.

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν το “πανεπιστημιακό άσυλο” και μετέτρεψαν τις φοιτητικές εστίες, οι οποίες προορίζονται για την διαμονή των παιδιών του ελληνικού λαού, ως σημείο αφετηρίας για τη διάπραξη ληστειών καθώς και για το σχεδιασμό αυτών, ως χώρο αποθήκευσης κλοπιμαίων, οπλισμού, ναρκωτικών ουσιών, ως χώρο επιμερισμού και διακίνησης των ναρκωτικών, ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες ενέργειες.

Τονίζεται ότι οι εν λόγω “φοιτητές” κατέφευγαν ως θρασύδειλοι στις φοιτητικές εστίες για να αποφύγουν την σύλληψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν αναπτύξει σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, εγκαθιστώντας στα σημεία εισόδου ένοπλα μέλη της συμμορίας, τα οποία διενεργούσαν άτυπο face control και ελέγχοντας άγνωστα ή ύποπτα σε αυτούς άτομα μη διστάζοντας να προτείνουν τα όπλα τους κατά τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, το αρχηγικό μέλος των συμμοριών, ο 32χρονος Αλβανός με το προσωνύμιο Έσκο, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε αστυνομικό, η οποία στην προσπάθειά της να αποφύγει την επίθεση, προέβη στη χρήση του υπηρεσιακού της οπλισμού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Επειδή η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των 14 εγκληματιών είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-04-2023, σύμφωνα με τις Εισαγγελικές Διατάξεις και πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων δείτε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ