Σάββατο 27/04/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσοι 50χρονοι ΕΠΟΠ αποστρατεύονται το 2024;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πόσοι 50χρονοι ΕΠΟΠ αποστρατεύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2024.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Άρθρο 39 του ΝΔ 445/1974) όσοι ΕΠΟΠ γίνονται 50 χρονών αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως.

Συγκεκριμένα το εν λόγω Άρθρο 39 (Αποστρατείαι άνευ κρίσεων) αναφέρει:

  1. Εις τας κατωτέρω περιπτώσεις του παρόντος άρθρου η αποστρατεία των Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών λαμβάνει χώραν άνευ προηγουμένης κρίσεως των.
  2. Αποστρατείαι λόγω Ορίου Ηλικίας:
    α) Οι Ανθυπασπισταί και Υπαξιωματικοί συμπληρούντες τα κάτωθι όρια ηλικίας αποστρατεύονται:
    (1) Ανθυπασπισταί Πεντηκοστόν τέταρτον (54).
    (2) Υπαξιωματικοί Πεντηκοστόν (50).

Εδώ και 3-4 χρόνια όταν άρχισε η συζήτηση και οι σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την αυτεπάγγελτη αποστρατεία των ΕΠΟΠ καθώς και εάν λαμβάνουν ή όχι σύνταξη και ποιο είναι το ύψος αυτής, κανείς, ούτε το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε το Υπουργείο Εργασίας, ούτε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσαν σαφείς απαντήσεις.

Όλες οι απαντήσεις του ΥΠΕΘΑ ανέφεραν ότι, η σχετική νομοθετική ρύθμιση ήταν σε επιτελική επεξεργασία.

Διανύουμε το τέλος του τρίτου μήνα του 2024 και φως στο τούνελ δε φαίνεται. Το 2024 όμως θα υπάρξουν οι πρώτες αποστρατείες ΕΠΟΠ που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως είχε δηλώσει, ένα χρόνο πριν, ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, το 2024 υπάρχουν δύο ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού που γίνονται 50 χρονών. Από το 2025 και μετά υπάρχουν εκατοντάδες ΕΠΟΠ οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν, μαζί με τις οικογένειές τους, στην αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ