Παρασκευή 03/05/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Η κλιματική αλλαγή “χτύπησε” τη Χειμερινή Εκπαίδευση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η κλιματική αλλαγή “χτύπησε” τη Χειμερινή Εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μονάδες και Στρατιωτικές Σχολές (ΣΣΕ και ΣΜΥ) πραγματοποίησαν και φέτος την ετήσια χειμερινή εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση η οποία έχει ταυτιστεί να γίνεται στα χιόνια.

Από όσα διακρίναμε στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς και τις δικές μας προσωπικές εμπειρίες, τα χιόνια ήταν άφαντα. Και για αυτό δεν φταίνε οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά ο φετινός καιρός που ενδεχομένως επηρεάζεται από την κλιματική κρίση.

Έτσι, στο άλλοτε χιονισμένο ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο όπου έλαβε χώρα η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου – ΔΕΠ, οι πέτρες είχαν φανεί στη χιονοδρομική πίστα καθώς και στο “ύψωμα ΠΑΠΑΡΟΔΟΣ“, εκεί που βρίσκεται η προτομή του Ταγματάρχη (ΠΒ) Παπαρόδου Ιωάννη, του οποίου το όνομα έχει το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων.

Στο Περτούλι Τρικάλων όπου πραγματοποιήθηκε η χειμερινή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολή Ευελπίδων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών η εικόνα είναι μια από τα ίδια. Ελάχιστο ή καθόλου χιόνι.

Χειμερινή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων - ΣΣΕ στο Περτούλι Τρικάλων
Χειμερινή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων – ΣΣΕ στο Περτούλι Τρικάλων

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, όταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης επισκέφθηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπαίδευσής της, η εικόνα από τον καταυλισμό ήταν η παρακάτω.

Σημειώνεται ότι στη φετινή χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ συμμετείχαν για πρώτη φορά και 90 Ευέλπιδες.

Χειμερινή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολή Ευελπίδων

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – ΣΣΕ διεξήγαγε χειμερινή εκπαίδευση και διαβίωση στον Υμηττό και στο Περτούλι Τρικάλων από τις 30 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2024.

Η χειμερινή εκπαίδευση της ΣΣΕ περιέλαβε μεταξύ άλλων, διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων, βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, βολές με ατομικό και βαρύ οπλισμό καθώς και αντικείμενα εκμάθησης τεχνικών επιβίωσης. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με προσωπικό και μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» και του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ).

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν και 8 σπουδαστές από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες της Βουλγαρίας, των ΗΠΑ και της Λετονίας.

Χειμερινή Εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών – ΣΜΥ, διεξήγαγε χειμερινή εκπαίδευση – διαβίωση στο Περτούλι Τρικάλων από 5 έως 15 Φεβρουαρίου 2024.

Η εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», περιέλαβε μεταξύ άλλων, διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων, βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, αντικείμενα εκμάθησης τεχνικών επιβίωσης, χρήση κεκλιμένης αερογέφυρας, οργάνωση ζώνης ρίψεως και αεροδιακομιδή τραυματία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ