26.8 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025

Ένοπλες Δυνάμεις: 440 ΕΠΟΠ απολύθηκαν από τις τρεις τελευταίες Σειρές!

440 ΕΠΟΠ παραιτήθηκαν/απολύθηκαν από τις Σειρές 2021,...

ΣΣΕ: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (HAYIC 2025)

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας στο Στρατό Ξηράς. Το...

Σαν Σήμερα 9 Μαΐου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 9 Μαΐου....

Σαν Σήμερα 27 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΕλλάδαΣαν Σήμερα 27 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 27 Μαρτίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος με τους άλλους οπλαρχηγούς και τους προκρίτους της περιοχής κηρύσσουν την επίσημη έναρξη του Αγώνα στη Βοιωτία, μετά από συγκινητική δοξολογία στη Μονή του Οσίου Λουκά, στην οποία χοροστάτησαν οι Επίσκοποι Σαλώνων Ησαΐας και Παλαντίου (Αταλάντης) Νεόφυτος.

Το 1821 Ελληνικές δυνάμεις, υπό την αρχηγία του αρματολού Πανουργιά, ελευθερώνουν από τους Τούρκους την πρωτεύουσα της Φωκίδας Σάλωνα (Άμφισσα).

Το 1854 κατά τον Αγώνα για την Απελευθέρωση της Ηπείρου, Οθωμανικές δυνάμεις, υπό τον Καραφίλ Μπέη, καταλαμβάνουν το Μέτσοβο και προβαίνουν σε λεηλασίες, καταστροφές και πυρπολήσεις 400 σπιτιών. Μετά από αυτό, οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις, υπό τον Θεοδωράκη Γρίβα, καταφεύγουν στον Ζυγό Μετσόβου.

Το 1919 στην Εκστρατεία στη Μεσημβρινή Ρωσία, η Ελληνική ΙΙ Μεραρχία διαβαίνει τον Δνείστερο ποταμό και συγκεντρώνεται στην περιοχή Παλάγκας Βεσσαραβίας, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία διαβαίνουν τον Δνείστερο στις 29 Μαρτίου 1919 και συγκεντρώνονται στο Μουζάρ.

Το 1964, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, που πήρε το όνομα United Nations Force in Cyprus (UNFICYP). Κύρια αποστολή της είναι να παρεμποδίσει τις διακοινοτικές συγκρούσεις, αποστολή, όπως τα μετέπειτα γεγονότα κατέδειξαν, ανεπιτυχής.

Ροή Ειδήσεων

ΕΛΑΣ: Αλλοδαποί το 51% των συλληφθέντων τον Μάρτιο 2022

Το 51% των συλληφθέντων από την Ελληνική Αστυνομία τον Μάρτιο 2022 είναι αλλοδαποί. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 3.928 αλλοδαποί από τους οποίους 2.332 αλλοδαποί για διοικητική απέλαση...