Σάββατο 04/05/2024

Σαν Σήμερα 11 Αυγούστου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 11 Αυγούστου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 480 π.Χ. λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία του Αρτεμισίου. Η Ναυμαχία του Αρτεμισίου ήταν στην πραγματικότητα μια σειρά ναυμαχιών από τις 11 έως τις 14 του μήνα, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών που διεξήχθησαν παράλληλα με τη μάχη των Θερμοπυλών και παρόλο που δεν είχαν οριστική έκβαση οι Πέρσες υπέστησαν σοβαρές απώλειες.

Το 1821 ιδρύεται στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας Κομιτάτο για την ενίσχυση του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα. Το γεγονός αναγγέλθηκε από τους ιδρυτές με προκήρυξη, γραμμένη στην αρχαία ελληνική.

Το 1921 αρχίζει η κύρια επίθεση του Ελληνικού Στρατού κατά της τοποθεσίας Σαγγάριου με τα Α’, Β’ και Γ’ Σώματα Στρατού παραταγμένα ανατολικά του ποταμού.

Το 1944 η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (τρία Τάγματα Πεζικού και ένα Σύνταγμα Πυροβολικού), υπό τον Συνταγματάρχη Θρασύβουλο Τσακαλώτο, που πολεμούσε μαζί με τους Συμμάχους εναντίον του Άξονα, αποβιβάζεται στον Τάραντα για να προωθηθεί στη ζώνη επιχειρήσεων του Ιταλικού Μετώπου.

Το 1948 ισχυρές δυνάμεις ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” επιτίθενται ταυτόχρονα στην Καλαμπάκα και στο χωριό Καστράκι. Ενισχυμένες δυνάμεις του Εθνικού Στρατού και της Χωροφυλακής αποκρούουν τους επιτιθέμενους που αποχωρούν, αφού στρατολόγησαν βίαια αρκετούς νέους και νέες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ