Παρασκευή 03/05/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Το πρώτο μέλημα του Δένδια στο ΥΠΕΘΑ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι πρώτο μέλημα του Δένδια

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για το πρώτο θέμα που πρέπει να ζητήσει πλήρη, αναλυτική και αληθινή ενημέρωση είναι το προσωπικό.

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε, τί γνωρίζει και τί όχι ο Πρωθυπουργός από την καθημερινότητα των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ξέρουμε όμως ότι “ένας Διοικητής πρέπει να τα γνωρίζει όλα”.

Στην προηγούμενη τετραετία πιάσαμε 2-3 φορές αδιάβαστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνεντεύξεις του σε σχετικά θέματα. Δεν θα αναφερθούμε σε αυτές αλλά σε μια πραγματική ιστορία…

Κάποτε σε ένα Ευρωπαϊκό Στρατηγείο θα γινόταν άσκηση. Μία φάση αυτής, ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση του συναγερμού, ήταν η μεταφορά των οικογενειών των Στρατιωτικών σε ασφαλές, αυστηρά φρουρούμενο χώρο. Σε ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό, η απάντηση ήταν: “για να πολεμάτε χωρίς να σκέφτεστε την ασφάλεια της οικογένειάς σας!”. Τόσο απλό και συνάμα σημαντικό!

Ο Έλληνας Στρατιωτικός πόσες φορές σκέφτεται μέσα στο Στρατόπεδο θέματα καθημερινότητας; Κάποιος έξω από τον χορό θα πει πολλά τραγούδια και θα προβάλλει ενστάσεις κ.λπ. κ.λπ. ΟΚ, συνεχίζουμε… “Μπαιν-άκης, βγαιν-άκης”, έχουν μάθει από την “χολή που στάζει”…

Απλά λέμε (γράφουμε) ότι οι Στρατιωτικοί είναι μια ξεχωριστή κατηγορία εργαζομένων. Οι Στρατιωτικοί έχουν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής και οικογενειακής ζωής που σμιλεύεται διαφορετικά στον καθένα λόγω των μεταθέσεων, χωρίς ωράριο, με προσφορά όχι μόνο στο καθαυτό στρατιωτικό έργο αλλά και στις ευρύτερες ανάγκες της Πολιτείας (φωτιές, ΕΚΑΒ κ.λπ.).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Στρατιωτικός δεν χειρίζεται μόνο οπλικά συστήματα, είναι υπεύθυνος για ανθρώπινες ψυχές. Άμεσα των υφισταμένων της Μονάδος του και έμμεσα των οικογενειών αυτών.

Δεν θα απαριθμήσουμε τα προβλήματα για ευνόητους λόγους, θα πούμε μόνο ένα. Η κούραση και το “σκάσιμο” μπορούν να αφανιστούν εάν μπορείς να πας με την οικογένειά σου σε μια ταβέρνα… Ο νοών νοείτω!

Την προσοχή σας λοιπόν κ.κ. Δένδια, Χαρδαλιά, Κεφαλογιάννη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ