Δευτέρα 17/06/2024

Όρος Αιγάλεω: Συνελήφθη Τούρκος για εμπρησμό

Ακολουθήστε μας

Συνελήφθη Τούρκος για εμπρησμό στο Όρος Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής, σήμερα 26 Μαΐου 2024.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέφερε ότι “τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.”

“Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω Τούρκος, ηλικίας 33 ετών, εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα στις 4 Απριλίου 2024, από τον Έβρο και έλαβε άσυλο δηλώνοντας ότι διώκεται από το καθεστώς του Ερντογάν με την κατηγορία ότι είναι Γκιουλενιστής. Σημειώνεται ότι, οι Τούρκοι που μπαίνουν στη Ελλάδα παράνομα λαμβάνουν δελτίο ασύλου για ένα έτος.

Μια καλή δικαιολογία η δήθεν δίωξη στην Τουρκία για να γεμίσει η Ελλάδα ΜΙΤατζήδες… Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να χρησιμοποιούνται από το τουρκικό καθεστώς για δολιοφθορές στην Ελλάδα με χρήση απειλής κατά μελών των οικογενειών τους στην Τουρκία.

Ο Τούρκος εμπρηστής συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και στην κατοχή του βρέθηκαν 2 αναπτήρες και 1 σφουγγάρι. Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ