Πέμπτη 02/05/2024

Στρατιωτικές Σχολές: Μέτρα αναβάθμισης ανακοίνωσε ο ΥΦΕΘΑ Κεφαλογιάννης από τη ΣΝΔ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο ΥΦΕΘΑ Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε από τη ΣΝΔ, μέτρα αναβάθμισης για τις Στρατιωτικές Σχολές

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές, όπου πέραν των άλλων ανακοίνωσε 7 μέτρα για την αναβάθμιση των Στρατιωτικών Σχολών.

Αναλυτικά η δέσμη μέτρων που η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήδη υλοποιεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της εκπαιδευτικής πολιτικής των Ένοπλων Δυνάμεων, όπως την εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ:

Πρώτον, προχωρούμε στην απλούστευση της διαδικασίας διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με στόχο την ολοκλήρωση της έγκρισης σκοπιμότητας των ερευνητικών προγραμμάτων σε επίπεδο Γενικών Επιτελείων. Παράλληλα, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, προχωρούμε μέχρι το τέλος του έτους στην αναθεώρηση των Οργανισμών των ΑΣΕΙ με απλές και σαφείς προβλέψεις για την υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων.

Δεύτερον, προχωρούμε στη δημιουργία αυτοδύναμων διδακτορικών προγραμμάτων από τα ΑΣΕΙ. Είναι αδιανόητο τα μέλη ΔΕΠ των ΑΣΕΙ να είναι επιβλέποντες σε διδακτορικά των ΑΕΙ και να μη μπορούν να επιβλέψουν την εκπόνηση διδακτορικών κατά αυτόνομο τρόπο στα ΑΣΕΙ – κάτι που θα αναβάθμιζε σημαντικά το ερευνητικό έργο, και κατ’ επέκταση, το κύρος των Σχολών.

Τρίτο, προχωρούμε στην απλούστευση της χρονοβόρας διαδικασίας έγκρισης και ανανέωσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, με αλλαγή της σχετικής πρόβλεψης του ν. 3187, μια διαδικασία η οποία απαιτεί σήμερα για να ολοκληρωθεί δύο έως τρία έτη.

Τέταρτο, προχωρούμε στη θέσπιση της δυνατότητας για την επ’ αμοιβή απασχόληση του Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού στα αυτοχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα των ΑΣΕΙ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε εξειδικευμένους αξιωματικούς να ενεργοποιηθούν στο ερευνητικό έργο των ΑΣΕΙ.

Πέμπτο, ενισχύουμε την εξωστρέφεια των ΑΣΕΙ μέσω της επικαιροποίησης των Οργανισμών των Σχολών, έτσι ώστε να καταστεί πιο εύκολη η πρόσκληση άξιων επιστημόνων που θα συμβάλλουν στο εκπαιδευτικό έργο.

Έκτο, προχωρούμε στην ένταξη των ΑΣΕΙ στο ηλεκτρονικό σύστημα διδακτικών συγγραμμάτων, γνωστό ως ΕΥΔΟΞΟΣ, με στόχο να αποκτήσουν οι φοιτητές των παραγωγικών σχολών μας πρόσβαση σε ποιοτικά συγγράμματα και σύγχρονη βιβλιογραφία. Για τον ίδιο λόγο προχωρούμε στην ένταξη των ΑΣΕΙ στην Κοινοπραξία των Εθνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Έβδομο, συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Οικονομικών για την ικανοποίηση δύο διαχρονικών και δίκαιων αιτημάτων. Πρώτο, την εξομοίωση των μισθών των μελών ΔΕΠ των ΑΣΕΙ με εκείνο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ και δεύτερο την αποκατάσταση της αδικαιολόγητης μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των Σχολών των ΕΔ και εκείνων των Σωμάτων Ασφαλείας.”

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης πρόσθεσε ότι, οι παραπάνω πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας “επιβάλλονται πριν και πάνω απ’ όλα από τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, η οποία δεν επιτρέπεται ηθικά και ουσιαστικά να έχουμε δύο διαφορετικές κατηγορίες Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, δύο κατηγορίες μελών ΔΕΠ και δυο κατηγορίες σπουδαστών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ