Πέμπτη 02/05/2024

Λιβύη: Στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΓΕΕΘΑ στην περιοχή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στρατιωτικοί γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό από ΔΥΓ και ΔΕΠ βρίσκονται στη Λιβύη

Αναχώρησε σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, αεροσκάφος C-130 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda στην Λιβύη.

Στην αποστολή στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου – ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α’ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον διατέθηκαν 2 τόνοι εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και 1 τόνος φαρμακευτικού υλικού για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες Daniel. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία «DANIEL» στην Χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, την αποστολή συνόδευσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβης Σταύρος Βενιζέλος, για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ