Δευτέρα 29/04/2024

Σαν Σήμερα 7 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 7 Μαρτίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 961 μ.Χ. ο Στρατηγός Νικηφόρος Φωκάς καταλαμβάνει τον Χάνδακα (Ηράκλειο) Κρήτης. Οι Άραβες αγωνίστηκαν με πείσμα, αλλά αναγκάστηκαν να υποκύψουν μπροστά στη γενναιότητα των Βυζαντινών. Μετά από το γεγονός αυτό ολόκληρη η Κρήτη περνάει στην κυριαρχία των Βυζαντινών.

Το 1948 η επίθεση δύναμης 300 ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” στην Κερκίνη Σερρών, αποκρούεται μετά από τρίωρο αγώνα από τμήματα Στρατού, Χωροφυλακής και Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου (ΜΑΥ).

Το 1949 δύναμη Χωροφυλακής στην περιοχή Λεχαινών, εξοντώνει την Ομάδα Διοικήσεως της 22ης Ταξιαρχίας του “Δημοκρατικού Στρατού”.

Το 1951 το Τάγμα του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ) στην Κορέα, μετά από σκληρό αγώνα, καταλαμβάνει το ύψωμα 321, κοντά στην περιοχή YongduRi και αποσπά τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνή τύπου.

Τρεις μέρες μετά το ψήφισμα 186 του ΟΗΕ της 4ης Μαρτίου 1964, Τούρκοι της Πάφου επιτίθενται εναντίον πλήθους στη δημοτική αγορά της πόλεως. Σκοτώθηκαν επτά πολίτες, τραυματίστηκαν 35 και συνελήφθησαν 200 όμηροι. Σε αντίποινα οι Ελληνοκύπριοι συνέλαβαν μεγάλο αριθμό Τουρκοκυπρίων, τους οποίους αντάλλαξαν με τους δικούς τους ομήρους.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ