Παρασκευή 10/05/2024

Σαν Σήμερα 24 Αυγούστου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 24 Αυγούστου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1422 δυνάμεις Βυζαντινού Στρατού, κατά την περίοδο της αυτοκρατορίας του Μανουήλ Β’, αποκρούουν ισχυρή επίθεση 50.000 ανδρών του Τουρκικού Στρατού υπό τον Μουράτ Β’, κατά της Κωνσταντινούπολης.

Το 1824 λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία του Πορθμού Κω – Αλικαρνασσού. Ήταν το προοίμιο της μεγάλης Ναυμαχίας του Γέροντα. Ο Ελληνικός Στόλος υπό τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο υπό τον Χοσρέφ Πασά. Η ναυμαχία δεν είχε αποφασιστικό αποτέλεσμα.

Το 1949 ξεκίνησε η τελική φάση της επιχείρησης ΠΥΡΣΟΣ Γ’ στον Γράμμο. Η τοποθεσία ήταν ισχυρά οργανωμένη από 4.700 ενόπλους του “Δημοκρατικού Στρατού” στους οποίους προστέθηκαν 1.300 ακόμη που είχαν διαφύγει από το Βίτσι. Υποστηρίζονταν από 15 πυροβόλα μάχης, οκτώ αντιαρματικά και πολλά ναρκοπέδια. Την επιχείρηση διεξάγει το Α’ Σώμα Στρατού, με τέσσερις Μεραρχίες Πεζικού, μία Μεραρχία Καταδρομών καθώς και με την υποστήριξη της Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ ESSENTIAL HARVEST στη τότε FYROM, άρχισε το 2001 η ανάπτυξη της Ελληνικής Δύναμης Σκοπίων (ΕΛΔΥΣ) που εγκαταστάθηκε στο Krivolac με αποστολή την υποδοχή του περισυλλεγέντος οπλισμού για καταστροφή. Η αποστολή συμμετείχε με το 525 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού και τάγματα υποστήριξης, συνολικής δύναμης 400 περίπου ανδρών. Ολοκληρώθηκε την 7η Οκτωβρίου 2001. Στο πλαίσιο του σχεδίου έγινε εκτεταμένη χρήση του οδικού δικτύου από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια καθώς επίσης και του λιμανιού και του Α/Δ Θεσσαλονίκης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ