Δευτέρα 06/05/2024

Σαν σήμερα 23 Ιουλίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 23 Ιουλίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1821 οι Έλληνες μπαίνουν στο Κάστρο της Μονεμβασιάς μετά από πολιορκία πολλών ημερών, που ανάγκασε τους Τούρκους να δεχτούν την εγκατάλειψη της. Το γεγονός αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων, γιατί ήταν το πρώτο ονομαστό κάστρο που έπεφτε στα χέρια τους, ενώ το ηθικό των Τούρκων της Τριπολιτσάς κλονίστηκε σημαντικά.

Το 1822 ο Μάρκος Μπότσαρης απευθύνει έκκληση στον Ελληνικό Στόλο να συντρέξει στον κόλπο Πατρών προς αντιμετώπιση της οθωμανικής αρμάδας που είχε ως στόχο να καταλάβει το Βασιλάδι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Η απόβαση του εχθρού αποκρούστηκε από πενήντα Μεσολογγίτες ναύτες.

Το 1943 οι δύο Μοίρες Διώξεως 335 και 336 (αεροσκάφη Hurricare), στη Μέση Ανατολή, σε συνεργασία με Συμμαχικές Μοίρες συμμετέχουν στην εκτέλεση της αποστολής ΘΕΤΙΣ, η οποία προέβλεπε αεροπορική επιδρομή εναντίον γερμανικών στόχων στην Κρήτη. Σημειώνεται η απώλεια περίπου 30 συμμαχικών αεροσκαφών, ενώ η Ελληνική Αεροπορία χάνει τέσσερις χειριστές.

Συνεχίζονται το 1974 από τους Τούρκους οι παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Κύπρο. Οι Τούρκοι ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ