Δευτέρα 06/05/2024

Σαν Σήμερα 15 Ιουλίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 15 Ιουλίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1821 ο Ομέρ Βρυώνης, επικεφαλής 2.000 ενόπλων και Τούρκων της Χαλκίδας, επιτίθεται κατά της οχυρωμένης θέσης του Οπλαρχηγού Αγγελή Γοβγίνα κοντά στα Βρυσάκια της Εύβοιας. Μετά από μάχη επτά ωρών ο Ομέρ Βρυώνης αναγκάζεται σε υποχώρηση με απώλειες 70 νεκρούς και 140 τραυματίες.

Το 1821 δύναμη 5.000 Τούρκων της Φρουράς Χανίων υπό τον Λατίφ Πασά συγκρούεται με τους ενόπλους του Βασιλείου Χάλη, Ανδρέα Φασούλη, Ιωάννη Χάλη και Γεώργιου Δασκαλάκη (Τσελεπή) και 80 Λακκιώτες. Μετά από σκληρή μάχη και κάτω από εξαιρετικά άνισες συνθήκες οι Έλληνες πέτυχαν μεγάλη νίκη χάρη στη γενναιότητα και την ορμητικότητα τους.

Το 1906 τα ανταρτικά σώματα των Οπλαρχηγών Ιωάννη Καραβίτη και Ευάγγελου Νικολούδη, από τους Λάκκους των Χανίων, προσβάλλουν τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε στο χωριό Κέλλη (Γκορνίτσοβο) της Φλώρινας. Τουρκική όμως δύναμη, που γνώριζε τις κινήσεις των σωμάτων και ενέδρευε στους λόφους, που ήταν γύρω από το χωριό, κύκλωσε τους Έλληνες Οπλαρχηγούς. Στη μάχη που επακολούθησε σκοτώθηκε ο Ευάγγελος Νικολούδης.

Σαν σήμερα 15 Ιουλίου 1921 συνέρχεται στην Κιουτάχεια, Πολεμικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Βασιλιά Κωνσταντίνου, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι, παρά τις πρόσφατες επιτυχίες του Ελληνικού Στρατού, δεν κατέστη δυνατή η συντριβή του κεμαλικού στρατού. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνουν επιχειρήσεις προς την Άγκυρα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ