Σάββατο 04/05/2024

Σαν Σήμερα 14 Απριλίου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 14 Απριλίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία

Το 1822 σε μια ηρωική προσπάθεια για την κατάληψη του φρουρίου του Ρεθύμνου, συλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται από τους Οθωμανούς ο Γάλλος φιλέλληνας αξιωματικός Ιωσήφ Βαλέστ, που είχε χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση τακτικού στρατού στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Το 1826 ο Άγγλος φιλέλληνας Φραγκίσκος Άμπνεϋ Άστιγξ (Frank Abney Hastings) φθάνει στο Ναύπλιο με το ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο Καρτερία και ενώνεται με τον Ελληνικό Στόλο.

Το 1854 οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας υπό τον Ευθύμιο Κοντογιάννη αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού, η οποία είχε αρχίσει από τις 28 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Υπογράφεται στο Λονδίνο σαν σήμερα 14 Απριλίου 1915 μυστική συνθήκη, μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Αντάντ – Entente Cordiale) και της Ιταλίας, με βάση την οποία αναγνωριζόταν η ιταλική κυριαρχία στο λιμάνι του Αυλώνα και οι αξιώσεις της Ελλάδας στη Βόρειο Ήπειρο.

Στις 14 Απριλίου 2006, ο Σμηναγός (Ι) Παντελής Γκέλης έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του Μ-2000 κατέπεσε στο όρος Πτώο, κοντά στο Γαλαξίδι.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ