Τετάρτη 15/05/2024

Σαν Σήμερα 1 Αυγούστου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 1 Αυγούστου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1571 η Αμμόχωστος πολιορκείται από ξηρά και θάλασσα και αναγκάζεται να συνθηκολογήσει λόγω απωλειών σε άνδρες και εφόδια. Παρά τα προσυμφωνηθέντα ο Λαλά Μουσταφάς παρασπονδεί και διατάζει εκτελέσεις των υπερασπιστών της πόλης. Αποκορύφωμα της αγριότητας του το τέλος του Μαρκαντώνιο Βραγαδίνο, αρχηγού της αντίστασης της πόλης, ο οποίος βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε.

Το 1831 ο ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης κατά την διάρκεια της κατάληψης του Πόρου και του εθνικού στόλου από τους Υδραίους στασιαστές, στους οποίους ήταν επικεφαλής, και ενώ είχε γίνει αποκλεισμός από ρωσικά πλοία, διέταξε να πυρποληθούν η φρεγάτα «Ελλάς», οι κορβέτες «Ύδρα» και «Εμμανουήλ» καθώς και το ατμοκίνητο «Καρτερία». Με το θάρρος ενός Μυκονιάτη ναύτη και ενός στρατιώτη σώθηκαν η «Καρτερία» και ο «Εμμανουήλ». Αιτία για τη στάση των Υδραίων και την πυρπόληση πλοίων του στόλου, ήταν η αντίθεσή τους στην πολιτική του Καποδίστρια που έθιγε τα υδραίικα συμφέροντα.

Το 1921 αρχίζει η προέλαση της Ελληνικής Στρατιάς της Μικράς Ασίας προς τον Σαγγάριο.

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου 1948 Μονάδες των Α’ και Β’ Σωμάτων Στρατού, κατόπιν εξόρμησης, καταλαμβάνουν όλες τις ισχυρές τοποθεσίες του Γράμμου, κατά το χρονικό διάστημα έως τις 6 Αυγούστου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ