Δευτέρα 20/05/2024

Tickets.gov.gr: Πως θα μπαίνουν τα παιδιά στο γήπεδο από 9/4/24 – Η διαδικασία βήμα-βήμα για το Ψηφιακό Πορτοφόλι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Από τις 9 Απριλίου 2024 θα εισέρχονται θεατές στα γήπεδα, ενήλικες, ανήλικοι και παιδιά, μόνο με ψηφιακό εισιτήριο στο Ψηφιακό Πορτοφόλι το Gov.gr Wallet.

Η είσοδος στα γήπεδα με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet θα ισχύει για τους αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και για τους διεθνείς αγώνες στους οποίους συμμετέχει ελληνικό αθλητικό σωματείο.

Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται σε 3 βήματα:

  1. Αγοράζουμε το εισιτήριο του αγώνα, όπως το κάναμε μέχρι σήμερα.
  2. Μπαίνουμε στο Gov gr Wallet, στο Ψηφιακό μας Πορτοφόλι και πληκτρολογούμε ή σκανάρουμε τον κωδικό του εισιτηρίου μας. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία το εισιτήριό μας έχει προστεθεί στο ψηφιακό μας πορτοφόλι
  3. Επιλέγουμε το εισιτήριο μας και εμφανίζεται το QR code ή το barcode, το οποίο θα χρειαστούμε για την είσοδό μας στο γήπεδο.

Πριν ακολουθήσουμε το βήμα 2 πρέπει να ήμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κάνει εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, έχουμε κωδικούς taxisnet τα οποία είναι απαιτούμενα για το Gov.gr Wallet και έχουμε “κατεβάσει” την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο smartphone.

Εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Κάθε αριθμός κινητού τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο στο οποίο έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου – ΑΦΜ.

Ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, εφόσον διαθέτουν ΑΦΜ.

Για να κάνετε εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email). θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.

Βήμα 2: Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είστε κάτοικος εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την οικεία προξενική αρχή.

Βήμα 3: Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα λάβετε: α) κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας και β) σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας.

Η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας καθώς και να κάνετε έλεγχο ότι είστε εγγεγραμμένοι σε αυτό, γίνεται από εδώ: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep

Εισαγωγή εισιτηρίου στο Gov.gr Wallet

Για να προσθέσεις το εισιτήριο που αγόρασες στο Ψηφιακό Πορτοφόλι Gov.gr Wallet, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα:

  • Άνοιξε την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επίλεξε στο menu “Εισιτήρια”
  • Ακολούθως στην καρτέλα των εισιτηρίων επίλεξε επάνω δεξιά την προσθήκη (+), ώστε να προσθέσεις το εισιτήριο που έχεις αγοράσει.
  • Στο menu εμφανίζονται δύο επιλογές, ώστε να επιλέξεις τον τύπο του εισιτηρίου που θέλεις να προσθέσεις: Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου, Προσθήκη Εισιτηρίου Ανηλίκου.
  • Ακολούθως ανοίγεις την κάμερα του κινητού και σκανάρεις το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις να εισαγάγεις χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου Επιλέγοντας εισαγωγή το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων σου.
  • Μετά την ολοκλήρωση του 4ου βήματος και αφού το εισιτήριο έχει προστεθεί στη λίστα, επιλέγοντας το εισιτήριο που θέλεις, εμφανίζεται το QR Code ή το Barcode που θα χρειαστείς για την είσοδό σου στο γήπεδο.
  • Για να δεις τα στοιχεία του εισιτηρίου, θα πρέπει να γίνει επιβεβαίωση μέσω βιομετρικών στοιχείων.
  • Με το QR code ή τo Barcode μπορείς να μπεις στο γήπεδο.

Ανήλικοι στα γήπεδα με συνοδεία

Η διαδικασία αν θέλετε να συνοδεύσετε ανήλικο παιδί στο γήπεδο και έχετε την επιμέλειά του, είναι η παρακάτω:

  • Η διαδικασία προσθήκης εισιτηρίου ανηλίκου, πραγματοποιείται αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρισης του εισιτηρίου του ενηλίκου. Αρχικά στην επιλογή των εισιτηρίων, επιλέγεις επάνω δεξιά προσθήκη (+).
  • Ακολούθως, επιλέγεις από τις δύο διαθέσιμες επιλογές την 2η, δηλαδή Προσθήκη εισιτηρίου ανηλίκου.
  • Επιλέγεις το προστατευόμενο μέλος για το οποίο θες να καταχωρήσεις το εισιτήριο.
  • Εισάγεις τον κωδικό εισιτηρίου του ανηλίκου.
  • Επιλέγεις ποιος θα συνοδεύσει το ανήλικο παιδί στο γήπεδο.

Η διαδικασία αν θέλετε να συνοδεύσει τρίτος στο γήπεδο το ανήλικο παιδί του οποίου έχετε την επιμέλειά του, είναι η παρακάτω:

  • Στην περίπτωση που επιθυμούμε να συνοδεύσει το ανήλικο παιδί του οποίου έχουμε την επιμέλεια στο γήπεδο κάποιος άλλος ενήλικας, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία εισαγωγής του εισιτηρίου στο Gov.gr Wallet και στο στάδιο της επιλογής του συνοδού επιλέγουμε «Τρίτο Άτομο».
  • Ακολούθως, εισάγουμε το ΑΦΜ του ενηλίκου που θα συνοδεύσει στο γήπεδο το ανήλικο τέκνο, του οποίου έχουμε την επιμέλεια.
  • Με την ολοκλήρωση του 2ου βήματος, ο ενήλικας που έχουμε επιλέξει να συνοδεύσει το ανήλικο παιδί στο γήπεδο, λαμβάνει ειδοποίηση (push notification) στο κινητό του τηλέφωνο. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να έχει και εκείνος εγκαταστήσει την εφαρμογή Gov.gr.Wallet
  • Ανοίγοντας την ειδοποίηση, ο ενήλικας που θα συνοδεύσει το ανήλικο παιδί στο γήπεδο, μεταφέρεται αυτομάτως στην τελική οθόνη, όπου θα πρέπει να επιλέξει την αποδοχή της συνοδείας του ανηλίκου.
  • Το εισιτήριο για την είσοδο του ανήλικου στο γήπεδο, εμφανίζεται στη λίστα εισιτηρίων του ενηλίκου που θα το συνοδεύσει.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ