Παρασκευή 03/05/2024

Παράνομο site με στοιχήματα εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Παράνομο site με στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με Europol και Interpol

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που αναπτύσσονται προς την κατεύθυνση αυτή και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2022 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ιστότοπος που παρείχε υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων και λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, εντοπίσθηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.

Από την διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, προς ανεύρεση των στοιχείων διαχειριστή του ιστότοπου, προέκυψε ότι ο ιστότοπος είχε καταχωρηθεί μέσω εταιρείας, με έδρα στο εξωτερικό, σε άτομο με δηλωτικά στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε μη υπαρκτό πρόσωπο. Παράλληλα, η διαχείριση της ιστοσελίδας γινόταν με εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), που παρείχε άλλη εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό, προκειμένου έτσι να επιτυγχάνεται ανωνυμία και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός του πραγματικού διαχειριστή από τις Αρχές.

Ακολούθησε περαιτέρω ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και συνεργασία μέσω των διαύλων της Europol και της Interpol, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, αλληλογραφία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου της Χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, με αποτέλεσμα ύστερα από συνδυαστική αξιοποίηση του συνόλου των στοιχείων και πληροφοριών, να διακριβωθεί η εμπλοκή ενός 37χρονου στην υπόθεση.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και ο εν λόγω ιστότοπος εντάχθηκε στον οικείο κατάλογο Blacklist.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του εμπλεκομένου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και εξωτερικός σκληρός δίσκος, 5 κινητά τηλέφωνα και 11 κάρτες SIM, 6 τραπεζικές κάρτες και το ποσό των 46.150 ευρώ επιμελώς κρυμμένα μέσα σε κουτί υπολογιστή.

Τα κρυμμένα μέσα σε κουτί υπολογιστή χρήματα. Φωτογραφίες (σύνθεση): Ελληνική Αστυνομία
Τα κρυμμένα μέσα σε κουτί υπολογιστή χρήματα. Φωτογραφίες (σύνθεση): Ελληνική Αστυνομία

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, τακτικής διαδικασίας σε βάρος 37χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράνομο site με στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Παράνομο site με στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα και η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται επίσης ποινικά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ