Παρασκευή 03/05/2024

Νέο μισθολόγιο 2024: Πίνακες με τις αυξήσεις σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δείτε πίνακες με τις αυξήσεις στο νέο μισθολόγιο 2024 Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών (βασικός μισθός, επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας)

Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που αφορά στην “Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή διατάξεων του Μέρους Γ’ του ν.5045/2023 (Α’ 136) «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις”

Ο βασικός μισθός σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό

Ο βασικός μισθός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από 1/1/2024 διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

Βασικός μισθός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Βασικός μισθός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Υπενθυμίζεται ότι η μισθολογική εξέλιξη Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (Κατηγορία Α’, Β’, Γ’ Δ’) είναι όπως παρακάτω:

Οικογενειακή παροχή

Αυξάνεται το ύψος της οικογενειακής παροχής ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων και ορίζεται στο ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ για ένα τέκνο, εκατόν είκοσι (120) ευρώ συνολικά για δύο τέκνα, εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ συνολικά για τρία τέκνα, διακόσια είκοσι (220) ευρώ συνολικά για τέσσερα τέκνα και εβδομήντα (70) ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Επίδομα θέσης ευθύνης

Αυξάνεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) το επίδομα θέσης ευθύνης Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/1/2024 όπως παρακάτω:

Επίδομα θέσης ευθύνης Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
Επίδομα θέσης ευθύνης Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας

Η προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας της παρ. Β του άρθρου 127 του ν.4472/2017, που αφορά έγγαμα στελέχη χωρίς τέκνα επεκτείνεται ρητώς και στα στελέχη που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Περαιτέρω, οι προσαυξήσεις του ανωτέρω επιδόματος αναπροσαρμόζονται από 01.01.2024, ως εξής:

  • Στελέχη που είναι έγγαμα ή έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης χωρίς τέκνα ή έχουν τέκνα, για τα οποία όμως δεν καθίστανται δικαιούχοι της οικογενειακής παροχής του άρθρου 15 του ν.4354/2015: 70€
  • Στελέχη με τέκνα, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης της οικογενειακής παροχής του άρθρου 15 ν.4354/2015: 130€

Ως εκ τούτου το ύψος του ανωτέρω επιδόματος αποτυπώνεται στους πίνακες που ακολουθούν:

Επίσης, ορίζεται ότι σε περίπτωση συζύγων ή συμβιούντων που αμείβονται και οι δύο με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 (δηλαδή είναι και οι δύο εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. ή των Σ.Α.), η ως άνω προσαύξηση καταβάλλεται και στους δύο.

Αναπροσαρμογή επιδόματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος – Τροποποίηση παρ. Ε΄ άρθρου 127 ν. 4472/2017

Το προβλεπόμενο από τις διατάξεις της παρ. Ε΄ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 μηνιαίο επίδομα που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, καθώς και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Οθωνών, Σαγιάδας και Σκύρου, αναπροσαρμόζεται, από 01.01.2024, στο ποσό των εκατόν τριάντα (130) ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών (αρχείο pdf):

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ