Παρασκευή 03/05/2024

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία είμαστε ειλικρινείς, όχι αφελείς – Υπάρχουν “κόκκινες γραμμές”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η οικονομική ανάπτυξη σημαίνει και αμυντική θωράκιση δήλωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Λάρισα, ενώ τόνισε ότι με την Τουρκία είμαστε ειλικρινείς και όχι αφελείς.

“…Πάνω από όλα οικονομική ανάπτυξη σημαίνει και αμυντική θωράκιση. Τα πρώτα γαλλικά Rafale πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε παραλάβει και τα 24 που έχουμε παραγγείλει. Αναβαθμίζουμε ταχύτατα τα F-16 μας σε μοντέλα Viper. Οι τρεις πρώτες φρεγάτες Belh@rra χτίζονται ήδη στα γαλλικά ναυπηγεία. Προσθέτουμε ελικόπτερα, εκατοντάδες τεθωρακισμένα, σύγχρονα πυρομαχικά”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

“Και πρώτα και πάνω από όλα, το γνωρίζετε, στηρίζουμε τους ενστόλους μας με πραγματικές βελτιώσεις στις οικονομικές τους απολαβές. Είναι το ελάχιστο ευχαριστώ το οποίο μπορούμε να τους πούμε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα”, συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τόνισε επίσης ότι “τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλια στο Ιόνιο” και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, “μετά από μια δεκαετία αδράνειας, ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης.”

“Οριοθετήσαμε θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Έχουμε ισχυρές συνεργασίες που απλώνονται σε όλο τον Αραβικό κόσμο, όχι μόνο με το Ισραήλ. Ενώ πανίσχυρες διμερείς αμυντικές συνθήκες μας συνδέουν τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με τη Γαλλία.”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

“Θέλουμε να προχωράμε στο αύριο δίχως να ξεχνάμε το χθες”, είπε αναφερόμενος στην Τουρκία.

“Είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε αφελείς… Ξέρουμε ότι μπορούμε με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία. Ξέρουμε επίσης, όμως, ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες για τη χώρα μας και ζητήματα τα οποία κανείς Έλληνας Πρωθυπουργός -και σίγουρα όχι εγώ- δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία“, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ