Εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων προκειμένου η Κυβέρνηση να παρουσιάσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων για την επόμενη δωδεκαετία.
Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή (7/3) κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα παρουσιάσει το νέο 12ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα περιγράψει όχι μόνο τους εξοπλισμούς τους οποίους προκρίνει η Κυβέρνηση κατόπιν εισηγήσεων από τα Γενικά Επιτελεία αλλά και τη συνολική φιλοσοφία της αμυντικής πολιτικής.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή (7/3/25) ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων προκειμένου η Κυβέρνηση να παρουσιάσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων για την επόμενη δωδεκαετία. #ΥΠΕΘΑ pic.twitter.com/l8JU409lCj
— AMYNA News 𝕏 (@Amyna_News) March 7, 2025
“Καθώς και της ανάγκης να μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε κάτι το οποίο, η αλήθεια είναι, δεκαετίες δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε. Και αυτό είναι να τονώσουμε το σύστημα καινοτομίας της χώρας και να μπορούμε να έχουμε περισσότερη ελληνική προστιθέμενη αξία στις αμυντικές επενδύσεις τις οποίες κάνουμε”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
“Θα αναμένω την τοποθέτηση όλων των κομμάτων για αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα το οποίο έχει και εθνική αλλά και ευρωπαϊκή διάσταση”, πρόσθεσε.