Σάββατο 27/04/2024

Κύπρος: Εκτός κινδύνου ο τραυματίας Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Εκτός κινδύνου ο Στρατιώτης της της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) που τραυματίστηκε.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού – ΓΕΣ το οποίο όμως δεν αναφέρει ότι ο τραυματισμός έγινε από χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος Στρατιώτης κατάγεται από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και εξερράγη χειροβομβίδα στα χέρια του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Αγίου Μοδέστου, παρά το Σταυροβούνι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τον τραυματισμό του Στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ:

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Στρατιώτης Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.”

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε επίσης το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση ΥΠΑΜ Κύπρου: Τραυματισμός Στρατιώτη ΕΛΔΥΚ 21 Φεβρουαρίου 2024
Ανακοίνωση ΥΠΑΜ Κύπρου: Τραυματισμός Στρατιώτη ΕΛΔΥΚ 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ανέφερε ότι “είναι εκτός κινδύνου” και ότι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Αυτό που εκτιμούμε είναι ότι ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερος τραυματίας. Ως γνωστόν στη ρίψη χειροβομβίδας κατά την εκπαίδευση υπάρχει και δεύτερο άτομο, συνήθως Στέλεχος, δίπλα στον Στρατιώτη. Αυτό γίνεται από όσο γνωρίζουμε στην Ελλάδα.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ