Πέμπτη 02/05/2024

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μάθετε ποιοι είναι δικαιούχοι για το πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός 2024 – 2025 και πότε ξεκινούν οι αιτήσεις φέτος.

Το πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός 2024 – 2025 “τρέχει” από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και αφορά σε ανέργους και εργαζόμενους καθώς και συνταξιούχους ΕΦΚΑ.

Κοινωνικός τουρισμός 2024 Δικαιούχοι

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγή voucher κοινωνικού τουρισμού περιόδου ΔΥΠΑ είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2023 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

  • εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
  • ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2023-2024) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. Τουρισμός Για Όλους του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Επιταγή voucher κοινωνικού τουρισμού

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επέλεγαν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Στο περσινό πρόγραμμα, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνταν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανερχόταν σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν δωρεάν. Μάθετε για τα καταλύματα στον κοινωνικό τουρισμό.

Κοινωνικός τουρισμός 2024 Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Στο περσινό πρόγραμμα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ άνοιξε στις 30 Μαΐου 2023 και γινόταν ανάλογα με το ψηφίο στο οποίο λήγει ο ΑΦΜ.

Στις 4 και 5 Ιουνίου 2023 μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ τους.

Κοινωνικός Τουρισμός για Συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Παράλληλα με το πρόγραμμα τουρισμού για ανέργους και εργαζομένους “τρέχει” και το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους ΕΦΚΑ, πάλι από την ΔΥΠΑ.

Για τους συνταξιούχους ΕΦΚΑ οι αιτήσεις ξεκίνησαν να υποβάλλονται πέρσι στις 13 Ιουλίου. Η υποβολή των αιτήσεων γινόταν έως τις 18 Ιουλίου τα μεσάνυχτα.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ