Σάββατο 27/04/2024

Κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2024: Δικαιούχοι – Αίτηση – Εισοδηματικά κριτήρια

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μάθετε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2024 και ποιοι είναι δικαιούχοι. Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις του e-ΕΦΚΑ για το 2024, θα γίνουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα camps.efka.gov.gr για όλους τους δικαιούχους, οι οποίοι προβλέπονται στα καταστατικά των πρώην φορέων.

Διαβάστε συχνές ερωτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2024

Πώς κάνω αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2024;

Η είσοδος στην πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέσω συνδέσμων στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ ή στο gov.gr.

Ακολουθώντας οποιονδήποτε από τους συνδέσμους, θα οδηγηθείτε στη σελίδα του TAXIS για ταυτοποίηση. Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας και εξουσιοδοτείστε το TAXIS να γνωστοποιήσει την ταυτότητά σας στον e-ΕΦΚΑ. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί επιβεβαιώστε τον ΑΦΜ σας και εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας.

Έπειτα, μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση συμπληρώνοντας μία έως πέντε κατασκηνώσεις και περιόδους σε μία από τις οποίες επιθυμείτε να φιλοξενηθεί το παιδί σας, εφόσον επιλέγει με βάση την μοριοδότηση της αίτησης.

Τονίζεται ότι η σειρά με την οποία θα δηλώσετε τις κατασκηνώσεις/περιόδους δηλώνει την σειρά προτίμησής σας γι’ αυτές. Το παιδί θα φιλοξενηθεί στην 1η κατά σειρά δήλωσης κατασκήνωση και περίοδο, η οποία έχει διαθέσιμες θέσεις για να το φιλοξενήσει.

Ποιο είναι το ετήσιο εισόδημα που να επιτρέπει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παιδικές κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ;

∆εν υπάρχει κάποιο ύψος εισοδήματος το οποίο να αποκλείει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ.

Όμως οι αιτήσεις μοριοδοτούνται με βάση το ετήσιο εισόδημα και το πλήθος των ανήλικων παιδιών της οικογένειας και αυτές που συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια επιλέγονται κατά προτεραιότητα έναντι εκείνων με λιγότερα μόρια.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2024;

Οι απαιτούμενοι έλεγχοι γίνονται κατά τη διάρκεια υποβολής και επεξεργασίας της αίτησης και δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά για την παραλαβή της κάρτας κατασκηνωτή.

Σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα κατά την υποβολή της αίτησης ή τους μετέπειτα ελέγχου (π.χ. κατά τον έλεγχο ασφαλιστικής ενημερότητας) θα ενημερωθείτε με μηνύματα τα οποία εμφανίζονται όταν κάνετε προβολή της αίτησης μέσα στην πλατφόρμα.

Μπορείτε να επισκέπτεστε την πλατφόρμα των κατασκηνώσεων για να ελέγξετε την κατάσταση των αιτήσεών σας ανά πάσα στιγμή. Σημειώστε ότι για τυχόν άλλα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται κατά την προσέλευση στην κατασκήνωση, θα πρέπει να ενημερωθείτε από την κατασκήνωση.

Δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

Δυστυχώς όχι. Καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των καταστατικών διατάξεων των εντασσόμενων φορέων του e-ΕΦΚΑ, προς το παρόν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων έχουν μόνο οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι για τους οποίους υπάρχει σχετική πρόβλεψη τις καταστατικές διατάξεις των πρώην φορέων τους.

Να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕ∆).

Πως θα παραλάβω την κάρτα κατασκηνωτή;

Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων, θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων με την μοριοδότηση τους, με βάση την οποία, σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα των θέσεων, θα γίνει η επιλογή των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων.

Εφόσον το παιδί σας επιλεγεί, θα ειδοποιηθείτε να συνδεθείτε εκ νέου στην πλατφόρμα και να εκτυπώσετε την Κάρτα Κατασκηνωτή, την οποία θα παραδώσετε στην κατασκήνωση με την άφιξη του παιδιού σας εκεί.

Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ το 2023 υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στο https://www.efka.gov.gr/camping από τις 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 09:00 έως και 7 Ιουνίου 2023 για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης και της 6ης περιόδου, η οποία αφορά σε παιδιά με Αναπηρία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3324/19 Μαΐου 2023, το πρόγραμμα Παιδικές Κατασκηνώσεις υλοποιήθηκε πέρυσι:

  • από την 15η Ιουνίου έως και την 10η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης
  • από την 15η Ιουνίου έως την 20η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ