Παρασκευή 03/05/2024

Φωτιά στην Πεντέλη: Τμήματα «Δευκαλίων» από τις Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια του Σχεδίου Ξενοκράτης της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στη μάχη με την φωτιά στην Πεντέλη και όπου αλλού χρειαστεί.

Πέρα από τα Καναντέρ (Canadair CL-415) που πραγματοποιούν ρίψεις νερού στην φωτιά στην Πεντέλη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει την ειδική ομάδα Δευκαλίων με 22 στελέχη.

Φωτιά στην Πεντέλη
Φωτιά στην Πεντέλη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται πεζοπόρα τμήματα από τα τμήματα «Δευκαλίων» της 2ης ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και του 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών). Επιπροσθέτως, από τον Στρατό Ξηράς βρίσκεται σε ετοιμότητα αριθμός λεωφορείων για την εκκένωση κατοίκων και μηχανήματα του Μηχανικού.

Πυροσβεστική: Τελευταία ανακοίνωση για την φωτιά στην Πεντέλη

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (22:50) στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης, επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών 60 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Επιπλέον επιχειρούν στην φωτιά στην Πεντέλη εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας με μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Η Αστυνομία στην φωτιά στην Πεντέλη

Κινητοποιήθηκε επίσης μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνσης πολιτών από οικισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην φωτιά στην Πεντέλη, έχουν διατεθεί και συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, ενώ από τις βραδινές ώρες θα διατεθούν επιπρόσθετα 29 περιπολίες με 82 αστυνομικούς για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω φωτιάς στην Πεντέλη Αττικής.

Δείτε τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω φωτιάς στην Πεντέλη εδώ

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Ραφήνας

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες στις 20 Ιουλίου 2022 να μην προχωρούν σε θαλάσσιες δραστηριότητες σε Νέα Μάκρη, Σχοινιά και Μαραθώνα ώστε να μπορούν να να ανεφοδιαστούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ