Τετάρτη 01/05/2024

Εθελοντική στράτευση γυναικών: Το “συννεφάκι” που ζει το ΥΠΕΘΑ και τα λάθος στοιχεία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το “συννεφάκι” που ζει το ΥΠΕΘΑ για την στράτευση γυναικών και τα λάθος στοιχεία για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2050.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας – ΓΕΕΘΑ διοργάνωσε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2024.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος αναφέρθηκε στην εθελοντική στράτευση γυναικών που θα ξεκινήσει από “δόκιμες αξιωματικούς με συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες θα υπηρετούν για ένα χρονικό διάστημα” και σιγά – σιγά την εθελοντική στράτευση θα μπορούν να επιλέξουν και “ευρύτερα τμήματα του γυναικείου πληθυσμού”.

Από όσα ανέφερε ο Νίκος Δένδιας αυτό που σκέφτεται είναι μια εθελοντική στράτευση “καθαρή” από εκπαίδευση σε πεδία βολής, δίχως ιδρώτα (για αυτό ανέφερε δόκιμοι αξιωματικοί με συγκεκριμένες ειδικότητες). Φυσικά, στο φιλανδικό μοντέλο που θέλει να αντιγράψει, οι Φινλανδές “λιώνουν” στην εκπαίδευση μαχητή και δεν γίνονται δόκιμοι αξιωματικοί που θα διατάζουν ΕΠΟΠ.

Ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στις γυναίκες που θα επιλέξουν να καταταχθούν εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις είπε ότι αυτές θα φορέσουν “την έντιμη, αλλά και πολύ όμορφη στολή” των Στρατιωτικών. Στο σημείο αυτό το “χάσαμε” λιγάκι, νομίζοντας ότι παρακολουθούμε διαφήμιση για προσλήψεις αεροσυνοδών στην Ολυμπιακή του Ωνάση.

Ο Νίκος Δένδιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Τουρκία η οποία “θα προσεγγίσει μέχρι τα μέσα του αιώνα ή θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια” ενώ “εμείς θα είμαστε στα 11-12 εκατομμύρια”. Θεωρώντας ότι ο πόλεμος και οι επιχειρήσεις διεξάγονται με το ποιος έχει τα καλύτερα/μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής γυναικών στο Στράτευμα, άφησε να εννοηθεί ότι εμείς ήμαστε καλύτεροι διότι “ο δείκτης συμμετοχής γυναικών στον τουρκικό στρατό είναι κάπου στο 0,3%” ενώ σε εμάς είναι “πολύ καλό” το ποσοστό.

“Όταν λοιπόν μιλάμε για τον Στρατό των πολιτών, καταλαβαίνετε ότι είναι τελείως ανακόλουθο να εξαιρέσεις τον μισό πληθυσμό από αυτή τη σκέψη”, είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: “ήταν σαν ο ελληνισμός αντί για 11 εκατομμύρια, να γίνει ξαφνικά 5,5 εκατομμύρια ή αν θέλετε ανάποδα. Με την προσφυγή και στον γυναικείο μας πληθυσμό, δεν είμαστε 11,5 εκατομμύρια, γινόμαστε 22 εκατομμύρια.” Κατά ένα μαγικό τρόπο, από τα 11 εκατομμύρια που ήμαστε, επειδή θα έχουμε εθελοντική στράτευση γυναικών, θα διπλασιαστούμε!

Στο σημείο αυτό, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι, οι Τούρκοι Στρατηγοί τρομοκρατήθηκαν που οι υπό τις διαταγές τους άνδρες θα αντιμετωπίσουν σε μια σύρραξη “δόκιμες αξιωματικούς” και “αμαζόνες” (κατά τα κλικοθηρικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μπορεί να ρωτήσει τον Πρωθυπουργό πόσες γυναίκες είδε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία να έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλειά του. Μπορεί επίσης να ρωτήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο πόσες γυναίκες μάχονται ενταγμένες σε τμήματα πρώτης γραμμής. Φυσικά, όταν κάποιος/α διαβάζει για εθελοντική στράτευση γυναικών πάντα έχει στο μυαλό του το Ισραήλ. Ας ρωτήσει αυτός ο κάποιος, πόσες γυναίκες μάχονται ενταγμένες σε τμήματα πρώτης γραμμής και πόσες εισέρχονται για εκκαθάριση στις στοές της Χαμάς.

Ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στον πληθυσμό της Ελλάδας, όπως προαναφέραμε είπε ότι, μέχρι τα μέσα του αιώνα θα είναι 11-12 εκατομμύρια. Κάτι όμως που είναι αυθαίρετη εκτίμηση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο μόνιμος πληθυσμός της Χώρας κατά την 1η Ιανουαρίου 2023 εκτιμάται σε 10.413.982 άτομα (5.090.591 άνδρες και 5.323.391 γυναίκες), μειωμένος κατά 0,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2022 που ήταν 10.461.627 άτομα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εδικών που καταγράφονται στο 45ο τεύχος της σειράς “Δημογραφικά Νέα” με θέμα “Ο πληθυσμός της Ελλάδας στον ορίζοντα του 2050”, ένα ψηφιακό δελτίο του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πληθυσμός της Ελλάδας μέχρι το 2050 θα συνεχίσει να μειώνεται. Πιθανότατα, κατά 1,3 εκατομμύρια, δηλ. κατά 12% σε σχέση με σήμερα.

Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν όταν μιλάμε για πληθυσμό της Ελλάδας, στράτευση και εθελοντική στράτευση γυναικών είναι να αναφερόμαστε στον γηγενή πληθυσμό. Αυτούς και αυτές που θα πάρουν ανά χείρας το όπλο και θα πολεμήσουν.

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Νεκτάριο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, “το 2050 ο γηγενής πληθυσμός θα είναι γύρω στα 7,5 εκατομμύρια”.

Μιας και έγινε πολύς λόγος για το φινλανδικό μοντέλο και την εθελοντική στράτευση γυναικών που θα “σώσει” τις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αμυντικών Δυνάμεων της Φινλανδίας, κατά τη διάρκεια των ετών και μέχρι τις 9/3/2022, έχουν εκπαιδευτεί περισσότερες από 11.000 γυναίκες στην εφεδρεία. Σημειώνεται ότι, ο πληθυσμός της Φινλανδίας είναι περί τα 5,5 εκατομμύρια.

Εμείς λέμε, ναι στην εθελοντική στράτευση γυναικών αλλά δεν την παρουσιάζουμε ως το υπερόπλο που θα τρομάξει τους εχθρούς της Ελλάδας. Εμείς λέμε, ναι στις γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά όχι με βάσει ποσοστώσεις και ισοκατανομής μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο “φιλανδικό μοντέλο“, το ΥΠΕΘΑ αρχικά ας κλείσει Στρατόπεδα που απλά υπάρχουν για να ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες, ας “κόψει” τις αποσπάσεις Στρατιωτών, ας εστιάσει στην εκπαίδευση και όχι στα αγήματα και τότε θα δει ότι μια χαρά λειτουργεί το ελληνικό μοντέλο.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ