Τετάρτη 01/05/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Είμαστε μία πολύ ισχυρή χώρα στην περιοχή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στο 8ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στις 29 Απριλίου 2023 στο Ετήσιο Οικονομικό Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum VIII) όπου συζήτησε με τον δημοσιογράφο του Skai TV και του CNN Greece, Σταύρο Ιωαννίδη για την κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και για θέματα άμυνας και Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

“Είμαστε μία πολύ ισχυρή χώρα στην περιοχή. Είμαστε πολύ ελκυστικοί, φίλοι και σύμμαχοι για όσους θέλουν να είμαστε μαζί – και είναι πάρα πολλοί αυτοί- ενώ θα είμαστε πάντα επίφοβοι για όσους επιθυμούν το κακό της χώρας μας. Και αυτό δε θα το επιτρέψουμε ποτέ”, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος. “Είμαστε τόσο ισχυροί έτσι ώστε κανείς να μην σκεφτεί να το κάνει αυτό”, πρόσθεσε.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ότι “τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν προκειμένου να εμπεδώσουν στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό την αίσθηση της απόλυτης εξασφάλισης, της εθνικής ασφάλειας από εξωτερικούς κινδύνους, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”. “Την περίοδο αυτή οι κρίσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ πιο έντονες και διήρκησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά”, συμπλήρωσε.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφερόμενος στην Τουρκία εκτίμησε ότι “σε αυτή τη φάση μπορεί να παρατηρείται μία ύφεση, αλλά αυτό δε θα συμβαίνει για πάντα”. Όπως σημείωσε, “ειδικά μετά τους σεισμούς οι προκλήσεις έχουν μηδενιστεί και σε στεριά και σε θάλασσα, αλλά στα διεθνή FORA που συναντιόμαστε αυτά που ακούμε είναι τα ίδια, οι διεκδικήσεις είναι οι ίδιες και προσφάτως και λόγω του προεκλογικού αγώνα βλέπουμε και πάλι τους γνωστούς χάρτες.”

“Η απειλή που δεχόμαστε σε εθνικό επίπεδο είναι μία, είναι ξεκάθαρη, τη γνωρίζουμε, ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίζουμε όπως άλλωστε την αντιμετωπίσαμε κατά τον υβριδικό «πόλεμο» του Μαρτίου του 2020», τόνισε ο Στρατηγός Φλώρος όταν “επιβάλαμε τη βούλησή μας στην Τουρκία”.

Αναλύοντας την πρόσφατη επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σουδάν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απέδωσε τα εύσημα σε όσους συμμετείχαν και επεσήμανε ότι “σε αυτές τις επιχειρήσεις απαιτείται επαγγελματισμός, γνώση, εμπιστοσύνη. Χάρη στον λεπτομερή και επαγγελματικό σχεδιασμό και της καλής συνεργασίας η επιχείρηση εξελίχθηκε άψογα. Οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων απέκτησαν προστιθέμενη αξία και σε ό,τι αφορά τη δική μας αυτοπεποίθηση αλλά και σε ότι έχει να κάνει τη γνώμη των ξένων για εμάς.”

“Με αφορμή την επιχείρηση στο Σουδάν και ύστερα από την αναδιοργάνωση, πλέον οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μπει σε μία νέα εποχή που μπορούν να σχεδιάζουν, να εκτελούν με τρόπο που μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα που συμβάλουν στην προβολή της σημαίας μας και την προβολή της ισχύος της Ελλάδας πέρα από τα σύνορά της”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ