Τρίτη 30/04/2024

Αλλαγή προμηθευτή ρεύματος χωρίς Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δεν θα πληρώνουν Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης οι πελάτες που προχωρούν σε αλλαγή προμηθευτή ρεύματος (ή παρόχου ρεύματος).

Αλλαγή προμηθευτή ρεύματος χωρίς Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης
Αλλαγή προμηθευτή ρεύματος χωρίς Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης

Ρήτρα Αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η τροπολογία για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρει ότι για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023 δεν εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης ρήτρας.

Η περίοδος ισχύος δύναται να παραταθεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ή να λήξει πριν την 1η Ιουλίου 2023, εφόσον δεν διατηρείται σε ισχύ ο προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας.

Αλλαγή προμηθευτή ρεύματος

Η τροπολογία παρέχει επίσης στους καταναλωτές δυνατότητα για αλλαγή προμηθευτή ρεύματος ακόμη και στον μήνα χωρίς “πέναλτι”.

Συγκεκριμένα όλοι οι πελάτες δύναται να επιλέξουν άλλο τύπο τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν δήλωσής τους προς τον προμηθευτή χωρίς να πληρώσουν Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης.

Επίσης οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας οφείλουν να ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, το αργότερο δύο μήνες πριν από την εφαρμογή τους, τις πάγιες χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ