Τρίτη 30/04/2024

Παναγιωτόπουλος: Διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών από Στρατιωτικούς προς Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

“Ελβετικό τυρί” το σύστημα πληροφοριών των Ένοπλων Δυνάμεων. Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών από Στρατιωτικούς με αποδέκτη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε αναλυτικώς και κατόπιν αιτήματός του, στις 8 Ιουνίου 2022, τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης για τις τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα, για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ορισμένοι Στρατιωτικοί καταστούν το σύστημα πληροφοριών των Ένοπλων Δυνάμεων “ελβετικό τυρί” οπότε και “οποιοδήποτε σύστημα αντικατασκοπείας είναι άσκηση κενή”.

Αναλυτικά ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος είπε:

“Τι άλλο λέει το αφήγημα της αντιπολίτευσης; Ότι διαθέτουμε πράγματα που χρειαζόμαστε για την Εθνική μας Άμυνα και αποδυναμώνουμε, δημιουργούμε ιδίως κενό στα νησιά αν παραχωρήσουμε αυτά τα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού τα ΒΜΡ. Κοιτάξτε, εδώ μίλησαν και εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ και μετά από 10 λεπτά, 5 λεπτά ο κύριος συνάδελφος, ο καλός συνάδελφος από τη Λέσβο βγήκε και ρωτούσε πράγματα, προφανώς πράγματα, τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον Αξιωματικό ή Υπαξιωματικό από τη Λέσβο, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις κλπ. Πέντε λεπτά αφότου τοποθετήθηκαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων! Αν είναι δυνατόν δηλαδή, σε ανοιχτή συζήτηση! Εάν είναι δυνατόν! Αν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του «Ριζοσπάστη». Από εμένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα. Και για εμένα; Αν θέλετε την άποψή μου, θα εγείρω θέμα στους Αρχηγούς να δουν τι θα κάνουν μ’ αυτό το “ελβετικό τυρί” που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα Eπιτελεία ή από τις Mονάδες σε κάθε επίπεδο. Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Είναι ένα πρόβλημα. Το έθεσε ο κύριος Στυλιανίδης πολύ σωστά. Ή μιλάνε όλοι σε αυτή τη χώρα συμβαίνει αυτό ή δεν μιλάει κανένας, σε άλλες χώρες συμβαίνει το άλλο και έτσι οποιοδήποτε σύστημα αντικατασκοπείας είναι άσκηση κενή, δεν έχει νόημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Τα συζητούν στο καφενείο ποιοι; Οι Αξιωματικοί αναρωτιέμαι ή οι Υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό.

Αφορμή στάθηκε η παρακάτω αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς:

«Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε, πρώτα σε ουκρανικά μέσα, ότι θα στείλετε ή έχετε στείλει τον εξοπλισμό, για τον οποίο συζητάμε. Έχω δημοσίευμα της 5ης Ιουνίου, που λέει ότι η Ελλάδα -μεταφράζω από τα αγγλικά- πρόκειται να παραδώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό οπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία. Αν δεν κάνω λάθος, διαβάσαμε για 122 BMP-1. Πράγματι, είναι πεπαλαιωμένο -το ξέραμε και πριν μας το πείτε εσείς- ενώ τα γερμανικά MARDER, που πάτε να συμφωνήσετε, είναι πιο σύγχρονα.

Όμως, επειδή δεν το απαντήσατε. Τα αφήσατε όλα ανοιχτά. Θα αντικατασταθούν άμεσα; Έχετε κάνει κάποιο προγραμματισμό ή απλά σπεύδετε να δώσετε ό,τι σας ζήτησαν; Πότε θα μας τα δώσουν οι Γερμανοί; Τα BMP εξυπηρετούσαν κάποιες ανάγκες των νησιών – μιας και προέρχομαι από τη Λέσβο- έστω και δευτερεύουσες, αλλά είχαν ένα ρόλο.

Αν ήταν τόσο άχρηστα τελικά, όπως μας περιγράψατε, γιατί τα είχαμε; Έχετε και άλλο εξοπλισμό που είναι άχρηστος ή ασυντήρητος; Και βασίζονται σε αυτόν οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας; Οι μηχανοκίνητες Μονάδες των νησιών, που τα είχαν, τι θα έχουν τώρα; Θα πάνε άλλα τεθωρακισμένα, στη θέση τους; Και πότε θα πάνε; Ή, πλέον, οι συγκεκριμένες Μονάδες δεν θα είναι μηχανοκίνητες;

Και συνεχίζω με ένα ερώτημα για τους πυραύλους STINGER και τις οβίδες πυροβολικού –δεν θα τα περιγράψω αναλυτικά: Δεκαεπτά χιλιάδες οβίδες πυροβολικού των 155 χιλιοστών. Έχουμε αρκετές; Είναι από κάποιο υπολογισμό;

Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, ξέρω ότι κάθε μονάδα, π.χ. στη Λήμνο στον νομό μου, υπολογίζει το σενάριο: τόσες μέρες πολέμου, επί τόσες οβίδες την ημέρα ανάλωση, χρειάζομαι τόσες για να αντέξω μέχρι να με ανεφοδιάσουν, εφόσον καταφέρουν να με ανεφοδιάσουν. Συνεπώς, από πού έφυγαν τα βλήματα; Από τις αποθήκες πρώτης γραμμής; Από τις αποθήκες εφεδρείας; Από τα νησιά; Από τη Θράκη; Από τις αποθήκες στα μετόπισθεν; Υπάρχει προγραμματισμός και χρονοδιάγραμμα για την αντικατάστασή τους ή τα έχετε αποφασίσει μόνος σας; Ρωτήσατε τη Διεύθυνση Πυροβολικού και σας είπε ότι τους περισσεύουν; Αυτά τα ερωτήματα τα θέτω και θα έπρεπε να απαντηθούν πάρα πολύ εύκολα αν οι κάμερες έκλειναν για 10 λεπτά».

Σημειώνεται ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς επικαλείται την παρακάτω δημοσίευση από ουκρανικό λογαριασμό.

Εικόνα tpyxa.net (screenshot)

Τονίζεται ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρίσκεται στο Ισραήλ όπου ενημερώθηκε για τη Μονάδα 9900 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ