Τρίτη 30/04/2024

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στο ΓΕΕΘΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μία ημέρα μετά την έναρξη της Άσκησης ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022.

Αφορμή της συνάντησης σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ ήταν η επικείμενη λήξη της θητείας του Yossi Amrani ως Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι 2 Χώρες και στον ρόλο που διαδραματίζουν ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως και στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ
Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ

Επίσης συζητήθηκε η επερχόμενη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ, η εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ανατεθεί σε Ισραηλινές εταιρείες, η εκτέλεση κοινών δράσεων, συνεργειών και δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης, καθώς και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ σε διμερές και πολυμερές επίπεδο σε επιπλέον τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2022 υπογράφηκαν το «Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ» για το έτος 2022 και «Προγράμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) Ελλάδας – Ισραήλ» επίσης για το έτος 2022.

Σημειώνεται ότι στις 29 Μαΐου 2022 ξεκίνησε η διμερής Άσκηση Κύπρου – Ισραήλ ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022 ή “Beyond the Horizon” (Πέρα από τον Ορίζοντα) κατά τους Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Ισραήλ, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ L-173.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ