Τετάρτη 07/12/2022

Κωνσταντινούπολη: “Βομβιστής αυτοκτονίας” πίσω από έκρηξη – Έρευνες για γυναίκα

- Διαφήμιση -

Γυναίκα “βομβιστής αυτοκτονίας” βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη σήμερα

Ο προσωρινός απολογισμός από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι τουλάχιστον 6 νεκροί και 81 τραυματίες.

Η ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου, το απόγευμα, στον δρόμο της Ιστικλάλ, την κύρια εμπορική και τουριστική αρτηρία της Κωνσταντινούπολης.

“Ένας βομβιστής αυτοκτονίας” θα βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος ανέφερε οτι υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί και 81 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

- Διαφήμιση -

“Θεωρούμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε ένας δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες”, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι.

“Θα βρούμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση, όποιοι κι αν είναι, ακόμα κι αν πάνε στην άλλη άκρη του κόσμου”, υποσχέθηκε.

Μια υπόσχεση που έδωσε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ώρες μετά την έκρηξη, την οποία χαρακτήρισε “κακή επίθεση.”

- Διαφήμιση -

Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η έκρηξη.

Βομβιστής αυτοκτονίας στην Ιστικλάλ

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Μαρτίου 2016, στην οδό Ιστικλάλ συνέβη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με απολογισμό 4 νεκρούς τουρίστες, τρεις Ισραηλινούς και ένας Ιρανό. 39 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 24 τουρίστες.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ως υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη μέλη από το Ισλαμικό Κράτος.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις