Πέμπτη 25/04/2024

Κύπρος – Οικόπεδο 10: Βίντεο από την έναρξη γεώτρησης αξιολόγησης Glaucus-2

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Βίντεο από την έναρξη της γεώτρησης στο Οικόπεδο 10 στην Κύπρο έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το τρυπάνι Stena Forth εισέρχεται στον βυθό της κυπριακής ΑΟΖ για να φτάσει στο κοίτασμα Γλαύκος του οικοπέδου 10.

“Με τη γεώτρηση αξιολόγησης Glaucus-2 επαναρχίζει το γεωτρητικό πρόγραμμα σε ΑΟΖ. Μαζί με τους αδειούχους μας εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των δραστηριοτήτων τους εν μέσω πανδημίας. Ευχαριστώ τις @exxonmobil & @qatar_energy για βίντεο από έναρξη γεώτρησης.” έγραψε η υπουργός Ενέργειας στο twitter.

Γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 Glaucus-2

Οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2» στο Οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream LLC, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Κύπρος: Γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της ΑΟΖ
Κύπρος: Γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της ΑΟΖ

Τις εργασίες της γεώτρησης, που πραγματοποιείται από το πλοίο – γεωτρύπανο «Stena Forth», παρακολουθεί επί συνεχούς βάσης το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Νωρίτερα είχαμε γράψει ότι το ΚΣΕΔ – Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης Λάρνακας βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα για την γεώτρηση της EXXONMOBIL στην Κυπριακή ΑΟΖ.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ