Τρίτη 23/04/2024

Η Ταϊβάν δεν ακολουθεί οδηγίες CDC των ΗΠΑ για 5ήμερη καραντίνα – 850 θάνατοι από αρχή πανδημίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σύμφωνα με το Κεντρικό Κέντρο Διοίκησης Επιδημίας (Central Epidemic Command Center – CECC) της Ταϊβάν, ορισμένα κρούσματα Όμικρον εξακολουθούν να είναι μολυσματικά έως και 12 ημέρες μετά τη θετική εξέταση.

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) των ΗΠΑ σχετικά με την διάρκεια της καραντίνας, επειδή ορισμένα εισαγόμενα κρούσματα Όμικρον έχουν βρεθεί ότι είναι μολυσματικά έως και 12 ημέρες μετά από θετική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι το CDC των ΗΠΑ μείωσε τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης ή καραντίνας από 10 ημέρες σε 5. Την ίδια αλλαγή έκαναν πολλές χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Απομόνωση – Καραντίνα 5 ημέρες: Νέες Οδηγίες ΕΟΔΥ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 30 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Taiwan News, ο Philip Lo, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος ιατρικής του CECC, ανακοίνωσε ότι συνολικά 59 εισαγόμενα κρούσματα Όμικρον εντοπίστηκαν στην Ταϊβάν.

Πάνω από το 80% αυτών των κρουσμάτων εντοπίστηκαν κατά την άφιξή τους στην Ταϊβάν, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν θετικά εντός 6 ημερών από την είσοδό τους στη χώρα.

Ο επικεφαλής του CECC και Υπουργός Υγείας, Chen Shih-chung είπε ότι προς το παρόν, φαίνεται ότι η περίοδος επώασης της παραλλαγής Όμικρον είναι σχετικά μικρή. Ως εκ τούτου, τόνισε ότι οι πρώτες 7 ημέρες μετά την είσοδο (στη χώρα) είναι μια πολύ σημαντική γραμμή άμυνας.

Προειδοποίησε ότι εάν εμφανιστεί μια λοίμωξη σε ένα κέντρο καραντίνας ή σε ξενοδοχείο πρόληψης επιδημιών και δεν εντοπιστεί έγκαιρα, θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα στην κοινότητα. Εάν συνέβαινε η μετάδοση στην κοινότητα, θα ήταν δύσκολο να περιοριστεί και ο κίνδυνος για την κοινωνία θα αυξανόταν σημαντικά.

Μια μελέτη από το New England Journal of Medicine που κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου διαπίστωσε ότι οι λήπτες εμβολίων που έχουν μολυνθεί με COVID «μπορεί να καθαρίσουν τη μόλυνση πιο γρήγορα από τα μη εμβολιασμένα άτομα». Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτή τη μελέτη, ο Lo εξήγησε ότι η έρευνα διεξήχθη σε άτομα μολυσμένα με τις παραλλαγές Άλφα και Δέλτα και ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου με το στέλεχος Όμικρον μένει να φανεί.

Σχετικά με τη σύσταση του CDC των ΗΠΑ για συντόμευση της καραντίνας από 10 σε 5 ημέρες, ο Lo είπε ότι 23 εισαγόμενα κρούσματα Όμικρον παρακολουθούνται για περισσότερες από 5 ημέρες. Επεσήμανε ότι από αυτές τις περιπτώσεις, 17 είχαν επίπεδο Ct 30 ή υψηλότερο, πληρώντας το πρότυπο για να βγουν από την καραντίνα.

Ο Lo πρόσθεσε ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο Ct τουλάχιστον 8 ημέρες αφότου είχαν αρρωστήσει ή είχαν βγει θετικοί στο τεστ. Είπε ότι ο μεγαλύτερος χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσει ένα περιστατικό Όμικρον στο πρότυπο για απελευθέρωση είναι 12 ημέρες μετά τη διάγνωση.

Ο Lo δήλωσε ότι μετά από συζητήσεις με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (ACIP) του Υπουργείου Υγείας, το συμπέρασμα ήταν ότι εάν οι παραμονές σε καραντίνα συντομευθούν σε 5 ημέρες, μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και επιπτώσεις στην κοινοτική ασφάλεια. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβούλευσαν την Ταϊβάν να μην ακολουθεί τις οδηγίες των ΗΠΑ, αλλά να συνεχίσει να διατηρεί τους ισχύοντες κανονισμούς καραντίνας.

Εξήγησε ότι το τρέχον πρότυπο για την απελευθέρωση ενός κρούσματος COVID από την απομόνωση είναι είτε 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων είτε ένα θετικό τεστ που ακολουθείται από δύο διαδοχικές δοκιμές που καταλήγουν σε τιμή Ct ίση ή μεγαλύτερη από 30.

Ταϊβάν και COVID

Η Ταϊβάν είναι μια χώρα με έκταση 36.197 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της είναι 23.487.509 κάτοικοι.

Οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, σήμερα 3 Ιανουαρίου 2022, είναι 850.

Ταϊβάν: Στατιστικά στις 3 Ιανουαρίου 2022
Ταϊβάν: Στατιστικά στις 3 Ιανουαρίου 2022

Στις 2 Ιανουαρίου, το Κεντρικό Κέντρο Διοίκησης Επιδημίας (CECC) ανακοίνωσε 20 νέα επιβεβαιωμένα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού στην Ταϊβάν. Το CECC ανακοίνωσε επίσης ότι δεν υπήρξαν θάνατοι.

Για τα 20 νέα εισαγόμενα κρούσματα, πρόκειται για 10 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας από 5 έως 69 ετών. Έφτασαν στην Ταϊβάν από τις ΗΠΑ (11), τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο (2), το Βιετνάμ, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊλάνδη, την Ελλάδα και την Κίνα. Έφτασαν μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 4 διαγράμματα όπως εμφανίζονται στη Google με το ερώτημα “taiwan covid” για την ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2022.

  • Νέα κρούσματα: 20
  • Θάνατοι: 0
  • Εμβολιασμοί (για 31 Δεκ 21): Τουλάχιστον 1 δόση:79,4%, Πλήρως εμβολιασμένοι: 68,6%, Χορηγήθηκε ενισχυτική δόση: 0,7%
  • Τεστ: 13.639, θετικά 22

Το πρώτο κρούσμα Όμικρον στην Ταϊβάν

Σήμερα 3 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ταϊβάν.

Το βίντεο είναι στα Αγγλικά. Αυτός που μιλάει είναι ο επικεφαλής του CECC και Υπουργός Υγείας, Chen Shih-chung.

Ένα ακόμα βίντεο με τον Υπουργό Υγείας της Ταϊβάν όταν ανακοίνωσε στις 6 Φεβ 20 το 11ο κρούσμα της COVID-19.

Εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε κανένα στοιχείο με αντίστοιχο της Ελλάδας… ή όχι;

  • Το σύστημα υγείας της είναι, συμφωνά με ανάλυση του numbeo, από το δεύτερο μισό του 2018, το πρώτο στον κόσμο .
  • Έχει το νοσοκομείο Chang Gung Memorial Hospital το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με 10.000 κλίνες.
  • Ιχνηλάτηση, που όπως θα είδατε και στο παραπάνω βίντεο, η κάθε περίπτωση έχει μοναδικό αριθμό. Φυσικά ούτε λόγος να “σπάσει” κάποιος την καραντίνα ή να διαδίδει fake news.

Αυτά. Δεν συνεχίζουμε…

Νωρίτερα γράψαμε γιατί μειώθηκε η απομόνωση και η καραντίνα στις 5 ημέρες

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ