Τετάρτη 07/12/2022

Συνάντηση CIA και SVR στην Τουρκία για τα πυρηνικά όπλα

- Διαφήμιση -

Οι Διευθυντές των Μυστικών Υπηρεσιών ΗΠΑ και Ρωσίας συναντήθηκαν στην Τουρκία για τα πυρηνικά όπλα

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Άγκυρα στις 14 Νοεμβρίου 2022, ο Διευθυντής της CIA προειδοποίησε τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Συνάντηση των Διευθυντών CIA και SVR στην Τουρκία για τα πυρηνικά όπλα
Συνάντηση των Διευθυντών CIA και SVR στην Τουρκία για τα πυρηνικά όπλα

Αυτό αναφέρει το Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Προειδοποίηση από ΗΠΑ στη Ρωσία για τα πυρηνικά

Ο Διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς “δεν διεξάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις. Δεν συζητά επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

- Διαφήμιση -

Θα προειδοποιήσει, στη συνάντησή του στην Τουρκία με τον Διευθυντή της SVR (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών) της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν, για τις συνέπειες εάν ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

“Μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τους κινδύνους κλιμάκωσης στη στρατηγική σταθερότητα”, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Θα θέσει επίσης τις υποθέσεις των αδίκως κρατουμένων πολιτών των ΗΠΑ.”

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε στη Kommersant ότι πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσοαμερικανικές συνομιλίες στην Άγκυρα έγιναν με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Διαφήμιση -

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν αμερικανική και ρωσική αντιπροσωπεία ήταν στις 10 Ιανουαρίου 2022 στη Γενεύη για διαπραγματεύσεις σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν έχασε τα λόγια του και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του έλεγε “να μιλήσει καθαρά”:

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις