Τετάρτη 24/04/2024

Κύπρος: ENI και TOTAL ανακοίνωσαν σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 6

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου ανακοίνωσε η ιταλική εταιρία υδρογονανθράκων Eni.

Το Τεμάχιο 6 (Block 6) διαχειρίζεται η Εni Cyprus Limited κατέχοντας ποσοστό 50% με συνεργάτη την TotalEnergies EP Cyprus B.V..

Οι εργασίες της γεώτρησης Κρόνος 1 (Cronos 1) ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου 2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer».

Το Τεμάχιο 6 βρίσκεται 160 χλμ από τις ακτές της Κύπρου και το κοίτασμα εντοπίστηκε σε βάθος 2.287 μέτρων.

Άδειες Έρευνας Υδρογονανθράκων στα 12 τεμάχια (οικόπεδα) της Κύπρου. Εικόνα: Υπηρεσία Υδρογονανθράκων, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Άδειες Έρευνας Υδρογονανθράκων στα 12 τεμάχια (οικόπεδα) της Κύπρου. Εικόνα: Υπηρεσία Υδρογονανθράκων, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η γεώτρηση κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 260 μέτρων.

Στη βάση δε της εκτεταμένης ανάλυσης των δεδομένων που προέκυψαν, ο ταμιευτήρας που ανακαλύφθηκε έχει χαρακτηριστικά καλής μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας και διαθέτει, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου 2.5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (Tcf), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η γεώτρηση Κρόνος 1 είναι η τέταρτη εξερευνητική γεώτρηση της Eni Cyprus και η δεύτερη γεώτρηση στο Block 6, μετά την ανακάλυψη αερίου του Calypso-1 το 2018.

Η Eni είναι παρούσα στην Κύπρο από το 2013. Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα Τεμάχια 2, 3, 6, 8, και 9 και έχει συμμετοχές στα Blocks 7 και 11 που διαχειρίζεται η TotalEnergies.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ