Πέμπτη 25/04/2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία υποχωρεί από την Χερσώνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ρωσία διέταξε την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Χερσώνα, στόχο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εμφανίστηκε στη ρωσική τηλεόραση σήμερα 9 Νοεμβρίου 2022 για να διατάξει την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη Χερσώνα.

Αντιμέτωπος με την τεράστια ουκρανική αντεπίθεση, ο διοικητής των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, αναγνώρισε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να συνεχιστεί ο εφοδιασμός της πόλης.

Ο ρωσικός στρατός πρέπει να εκκενωθεί από τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου, ενός φυσικού φράγματος που ρέει νότια της Χερσώνας, για να αναδιοργανωθεί στην άλλη όχθη.

“Η απόφαση για την άμυνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου δεν είναι εύκολη… Οι ελιγμοί (απόσυρση) των στρατιωτών θα ξεκινήσουν πολύ γρήγορα, οι μονάδες θα καταλάβουν προετοιμασμένες αμυντικές γραμμές στην αριστερή όχθη του Δνείπερου”, ανέφερε.

Η απώλεια μιας συμβολικής πόλης

Μετά την απώλεια του Χάρκοβο τον Σεπτέμβριο, αυτή η απόσυρση αποτελεί ένα νέο πισωγύρισμα για το Κρεμλίνο, καθώς η Χερσώνα ήταν η κύρια ρωσική κατοχή, μετά την κατάκτηση της πόλης τις πρώτες ημέρες της επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Ήταν η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που η Μόσχα μπορούσε να ισχυριστεί ότι κατακτούσε. Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν παραδέχτηκε ότι αυτή ήταν μια “καθόλου εύκολη” απόφαση.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ