Σάββατο 20/04/2024

Ουκρανία: Ο χειμώνας θα απειλήσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων – Προειδοποίηση ΠΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο χειμώνας θα είναι απειλητικός για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε στις 21 Νοεμβρίου 2022 ότι ο χειμώνας θα απειλήσει τις ζωές εκατομμυρίων Ουκρανών, μετά από τις επιθέσεις της Ρωσίας στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

“Αυτός ο χειμώνας θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία… Με απλά λόγια, αυτός ο χειμώνας θα είναι για την επιβίωση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χανς Κλούγκε (Hans Kluge), περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. “Η ζημιά στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχει ήδη καταστροφικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και στην υγεία του πληθυσμού”, πρόσθεσε.

Παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερες 703 επιθέσεις εναντίον ουκρανικών υγειονομικών εγκαταστάσεων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί “παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των κανόνων πολέμου”.

Αυτό σημαίνει ότι “εκατοντάδες νοσοκομεία και εγκαταστάσεις υγείας δεν είναι πλέον πλήρως λειτουργικά”, είπε. “Αναμένουμε δύο έως τρία εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας ζεστασιά και ασφάλεια”.

“Θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων του αναπνευστικού όπως Covid-19, πνευμονίας, γρίπης και σοβαρού κινδύνου διφθερίτιδας και ιλαράς σε έναν πληθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί”, σχολίασε ο Χανς Κλούγκε. 

“Αυτή την εβδομάδα, ο πόλεμος μπαίνει στον 9ο μήνα του και ήδη περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από ψυχικές διαταραχές όπως οξύ στρες, άγχος, κατάθλιψη, χρήση ουσιών και διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD)”, είπε ο Χανς Κλούγκε αναφερόμενος στην ψυχική υγεία των Ουκρανών.

Σημειώνεται ότι για περισσότερο από ένα μήνα, τα ρωσικά χτυπήματα επικεντρώνονται στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

Η στρατηγική του Πούτιν είναι απλή, βυθίστε την Ουκρανία στο σκοτάδι και στο κρύο πριν από το χειμώνα.

Σκοπός της Ρωσίας εκτιμάται ότι είναι να αποδυναμώσει το ηθικό των Ουκρανών και τη θέλησή τους για αντίσταση καθόσον το πρωταρχικό που θα σκέφτονται είναι η επιβίωσή τους στον δριμύ χειμώνα.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ