Παρασκευή 19/04/2024

Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις δείχνουν την αδυναμία του Πούτιν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ουκρανία θεωρεί ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, μετά τα ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

Περισσότεροι από 100 πύραυλοι έπεσαν σε πολλές πόλεις και περιοχές της Ουκρανίας σήμερα 15 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία. Οι μεγάλες πόλεις, όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και το Λβιβ, επλήγησαν ιδιαίτερα. Οι ενεργειακές υποδομές επηρεάστηκαν, βυθίζοντας στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της χώρας.

Κλέβερλι: Οι επιθέσεις δείχνουν την αδυναμία του Πούτιν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι καταγγέλλει στο Twitter τις ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας ως αναίσθητες και αποτρόπαιες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά μόνο “δείχνουν την αδυναμία του Πούτιν”. Ο Ρώσος πρόεδρος “χάνει στο πεδίο της μάχης, αλλά και, όπως είδαμε σήμερα στη G20, στο διπλωματικό πεδίο”, γράφει ο υπουργός ενώ συνοδεύει το tweet του με το hashtag “ο Πούτιν πρέπει να πέσει” #PutinMustFail.

Η Ουάσιγκτον καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σθεναρά τα πολλαπλά ρωσικά πλήγματα την Τρίτη σε αρκετές ουκρανικές περιοχές και θεώρησαν ότι απλώς θα “εμβαθύνουν τις ανησυχίες” των χωρών μελών της G20 που συγκεντρώθηκαν στην Ινδονησία.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, οι οποίες φαίνεται να έπληξαν κτίρια κατοικιών στο Κίεβο και επιπλέον τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν μας πάει χαμένο ότι, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται στο G-20 στο Μπαλί για να συζητήσουν θέματα σημαντικής σημασίας για τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία απειλεί και πάλι αυτές τις ζωές και καταστρέφει την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας. Αυτά τα ρωσικά πλήγματα θα βοηθήσουν απλώς στην εμβάθυνση των ανησυχιών μεταξύ των G-20 σχετικά με τον αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο του πολέμου του Πούτιν. Οι σκέψεις μας είναι με τον γενναίο ουκρανικό λαό, ο οποίος συνεχίζει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και θάρρος για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της δημοκρατίας του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι μας θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας. Θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί”, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Αρκετές διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της Μολδαβίας μετά από ρωσικά πλήγματα με στόχο την ενεργειακή υποδομή στη γειτονική Ουκρανία, δήλωσαν οι μολδαβικές αρχές.

“Κάθε βόμβα που πέφτει στην Ουκρανία επηρεάζει επίσης τη Μολδαβία και τον λαό μας”, ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίτσου Ποπέσκου.

Διαβάστε πώς το καρπούζι έγινε σύμβολο της απελευθέρωσης της Χερσώνας

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ