Παρασκευή 29/03/2024

Μολδαβία – Μάγια Σαντού: Κλιμάκωση της έντασης στην Υπερδνειστερία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού, συγκάλεσε σήμερα 26 Απριλίου 2022 τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας για τα επεισόδια στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η κατάσταση στην Υπερδνειστερία

“Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Υπερδνειστερίας είναι κλιμάκωση της έντασης.” τόνισε η Πρόεδρος Μάγια Σαντού σημειώνοντας ότι “εδώ και αρκετές εβδομάδες υπάρχουν αρκετές ειδοποιήσεις για βόμβες στην περιοχή σε σχολεία και ιατρικά ιδρύματα.”

-Διαφήμιση-

“Ακολούθησαν οι εκρήξεις στα κεντρικά γραφεία του λεγόμενου «MGB» της Υπερδνειστερίας, το περιστατικό στο αεροδρόμιο Tiraspol και η έκρηξη στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Mayak.” συμπλήρωσε.

Η ανάλυση των αρχών της Μολδαβίας, αυτή τη στιγμή, δείχνει ότι υπάρχουν εντάσεις μεταξύ διαφορετικών δυνάμεων εντός της περιοχής, που ενδιαφέρονται να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Αυτό καθιστά την περιοχή της Υπερδνειστερίας ευάλωτη και εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Συμβούλιο Ασφαλείας Μολδαβίας: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού και εγρήγορσης

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Μολδαβίας σημείωσε τα γεγονότα της κλιμάκωσης και συνέστησε στους δημόσιους φορείς:

  • Αύξηση της έντασης των ελέγχων κυκλοφορίας στην περιοχή της ζώνης ασφαλείας.
  • Αύξηση της έντασης των περιπολιών και των ελέγχων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και στα σύνορα
  • Αύξηση του επιπέδου συναγερμού σχετικά με την ασφάλεια των στόχων υποδομής ζωτικής σημασίας και
  • Αύξηση του επιπέδου εγρήγορσης όλων των φορέων που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Μάγια Σαντού: Είμαστε σε εγρήγορση

“Είναι μια περίπλοκη και τεταμένη κατάσταση. Είμαστε σε εγρήγορση. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση, να ενισχύσουμε την ασφάλεια του κράτους και να προστατέψουμε τους πολίτες μας.

-Διαφήμιση-

Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να ενημερωνόμαστε από αξιόπιστες πηγές και να αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε ψευδείς πληροφορίες.” τόνισε η Πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού.

Σημειώνεται ότι η Μολδαβία (επίσημη ονομασία: Δημοκρατία του Μόλδοβα) είναι η μόνη χώρα στα δυτικά της Ουκρανίας που δεν είναι μέλος ούτε της ΕΕ ούτε του ΝΑΤΟ. Επίσης, η Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας, αλλά η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής συνεχίζει να το ελπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 1 Μαρτίου 2022, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο παρουσίασε έναν χάρτη εχθροπραξιών στο έδαφος της Ουκρανίας και ένα από τα βέλη σε αυτόν οδηγούσε από την περιοχή της Οδησσού στα σύνορα με τη Μολδαβία, στην Υπερδνειστερία.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις