Πέμπτη 28/03/2024

Ελληνοτουρκικά: ΜΟΕ από τη μία, απειλές από την άλλη

Ελληνοτουρκικά: 4ος κύκλος συνομιλιών ΜΟΕ

Τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδος και Τουρκίας συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, η ημερομηνία και λοιπές λεπτομέρειες της επικειμένης συνάντησης θα αποφασιστούν σύντομα.

-Διαφήμιση-

Μπαχτσελί: Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε επίθεση με αφορμή την συνέντευξη τύπου Δένδια – Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια αμετροεπή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αχαλίνωτο και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

Σύμβουλος Ερντογάν: Η Αλεξανδρούπολη είναι τουρκική

Ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής του Nordic Monitor, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του Μεσούτ Χακί Τζασίν.

Στο βίντεο από το CNN Turk, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, λέει ότι η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία και δίνει την δικιά του εκδοχή για την προέλευση του ονόματος της Αλεξανδρούπολης, την οποία οι Τούρκοι αποκαλούν Δεδέγαάτς.

-Διαφήμιση-

“Όπως δηλώνεται στο όνομα (dede=παππούς, agac=δέντρο) οι παππούδες μας φύτεψαν δέντρα εκεί.

Όπως είπε ο φίλος μας, οι ΗΠΑ έδωσαν 1200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα. Μεταχειρισμένα οχήματα, αμερικάνικα σκουπίδια. Κάποια είναι καλά μόνο για ανταλλακτικά.

Αν η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά και μας πυροβολεί με αυτά τα όπλα, αυτά θα γίνουν λάφυρά μας, όπως έγινε και στην Κύπρο. Το ίδιο είπα και στους καζανοκέφαλους (εννοεί τους Αμερικανούς). Τους είπα: “Φέρνετε όπλα στο PΚΚ στα συριακά σύνορα. Αυτά τα όπλα θα είναι σύντομα δικά μας”.

Με αυτές τις εσφαλμένες μεθόδους, σχεδιασμένες για εκφοβισμό, είναι λάθος για τον Μπάιντεν να περικλείει την Τουρκία με την Κρήτη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη…”

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις