Τρίτη 23/04/2024

Κρίσεις τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων 2022

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας για το 2022.

Γιατί κατηγορήθηκε για υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας στη Σμύρνη ο νέος Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ) της Τουρκίας συνεδρίασε στις 4 Αυγούστου 2022 υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και ανακοίνωσε ποιοι είναι οι νέοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Τουρκίας.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ο Στρατηγός Yaşar Güler καθώς παρατάθηκε κατά ένα έτος η θητεία του.

Από τις 13 Ιουλίου 2022 το όριο ηλικίας του Αρχηγού μπορεί να παραταθεί για χρονικό διάστημα ενός έτους έως το 72ο έτος της ηλικίας του μετά από έγκριση του Προέδρου της Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό παρατάθηκε η θητεία του 68χρονου Στρατηγού Yaşar Güler (γεννηθείς το 1954). Με την παράταση της θητείας του, ο Στρατηγός Güler έγινε ο πρώτος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου που υπηρετεί για περισσότερα από 4 χρόνια σε αυτό, μετά το 1990.

Αποστρατεύθηκαν, ο Αρχηγός Ναυτικών Δυνάμεων, Nαύαρχος Adnan Özbal και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχος Hasan Küçükakyüz.

Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε ο Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu και Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε ο Πτέραρχος Atilla Gülan.

Αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων παραμένει ο Στρατηγός Musa Avsever.

Οι νέοι Αρχηγοί Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού μετά τις κρίσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων 2022
Οι νέοι Αρχηγοί Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού μετά τις κρίσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων 2022

Ο αριθμός των στρατηγών και των ναυάρχων που σήμερα είναι 264, από τις 30 Αυγούστου 2022 θα είναι 273.

Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ελπίζω ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα οδηγήσουν σε καλή τύχη για τον ηρωικό στρατό και το έθνος μας, του οποίου η αποτρεπτικότητα αυξάνεται σε κάθε τομέα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απόστρατους διοικητές μας για τις υπηρεσίες τους και να ευχηθώ επιτυχία σε όσους έχουν ανατεθεί νέα καθήκοντα».

Ποιος είναι ο Τούρκος Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού

Ο Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1960 στη Σμύρνη. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο το 1977 και από τη Ναυτική Ακαδημία το 1981.

Ολοκλήρωσε εκπαιδεύσεις στη Ναυτική Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ, στο NATO Defense College στη Ρώμη. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στην «Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Leuven Catholic University και το διδακτορικό του «Ευρωπαϊκή Ένωση στις Διεθνείς Σχέσεις» στο Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul.

Δικάστηκε και αθωώθηκε το 2016 για υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας στη Σμύρνη η οποία είχε σχέση με την υπόθεση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και της οργάνωσης FETO. Αργότερα, οι δικαστές και οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση απολύθηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν μέλη της FETO και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για συνωμοσία.

Ποιος είναι ο Τούρκος Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Πτέραρχος Atilla Gülan γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1959 στο Ελαζίγ. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας το 1980.

Το 2003, ως Διοικητής Επιχειρήσεων της 5ης Κύριας Βάσης Τζετ, είχε ατύχημα με F-16. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος ενώ ο ίδιος διασώθηκε με μικρές γρατζουνιές κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ